SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZAM FURYASI, MARKETLER ÇILDIRDI!

ZAM FURYASI, MARKETLER ÇILDIRDI!
Bu haber 19 Ekim 2021 - 17:51 'de eklendi ve 160 views kez görüntülendi.

Son günlerde akaryakıta gelen zamlardan sonra ürünlerine zam yapan firmalar kuyruğa girdi. İğneden, ipliğe, gıdadan, beyaz eşyada fiyatlar yüzde 50’lere varan artışlar başladı.

Eskiden yağ kuyrukları varken, şimdi mazot ve benzine gelen zamlardan etkilenmemek için gece geç saatlere kadar vatandaşlar araçlarına yakıt almak için uzun kuyruk oluşturdular.

Memura, işçiye, emekliye yapılan zamlar yüzde 5’lerde olurken gıda fiyatları son bir senede yüzde 100’leri geçen zamlar oldu.

Enflasyon yüzde 40’lar civarına çıkmış, vatandaşın alım gücü sıfıra düştü. Büyük marketlerde gıda fiyatları uçmuş, özellikle Ayçiçek yağ fiyatı 5 kg’lık Ayçiçek yağı 95-100 TL’yi buldu.

Mazot fiyatlarındaki artışları fırsat bilen her sektördeki iş alan, iş sahipleri kendilerine göre zam üstüne zam yaparken, işçi, memur, emekli, asgari ücretliler her geçen gün açlık ve yoksulluklarla uğraşıyor. Ülkemizde dolar fiyatı son yılların rekorlarını kırıyor, böyle giderse 10 TL’yi bulacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER