SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YEŞİL: YERLİ KAYNAKLARIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI

YEŞİL: YERLİ KAYNAKLARIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI
Bu haber 26 Ekim 2021 - 17:16 'de eklendi ve 125 views kez görüntülendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alınıp, yer altındaki kömürü ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyledi.

TTK’da toplam 7 bin 400 işçi çalıştığını, bunun 6 bininin yer altı işçisi olduğunu vurgulayan Yeşil, dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yerli kömürün değer kazandığına dikkat çekti.

TTK’daki işçi açığının giderilip, üretim ekonomisine katkı vermek istediklerini belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları ifade etti.

“BİR BUÇUK MİLYAR TON KÖMÜR YER ALTINDA BEKLİYOR“

“Günden günü kan kaybetmeye devam ediyoruz. Israrla bu kuruman işçi açıklarının giderilmesi konusunda yetkililere çağrımız var. Son zamanlarda dünyada yaşanan enerji krizi sebebiyle kömürün bir kez daha önemi ortaya çıktı. Bildiğiniz gibi tedarik konusunda yurt dışından gelen kömür artık eskisi gibi gelemiyor. Yani yıllık 39 milyon ton kömür kullanıyoruz. Bizim de Türkiye Taşkömürleri Kurumu olarak bu rakamları şu şartlarda tedarik etmemiz mümkün değil. Bir buçuk milyar ton kömür yer altında bekliyor.

Bu kriz döneminde yerin altındaki cevheri ekonomiye katmamız gerekiyor, ısrarla söylüyoruz; artık dışarıdan kömür almaktansa ülkemizdeki kaynakları değerlendirmek gerektiğinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Biliyorsunuz Çin dışarıya bütün yatırımları kapattı. Hatta malzeme tedariğini bile kapattı. Paris iklim anlaşmasına destek veren İngiltere bile 2 buçuk milyon tonluk kömür madenini hayata geçirmeye başladı. Yaşanan krizden bizim etkilenmememiz konusunda kendi öz kaynaklarımızı değerlendirme konusunda yetkililere buradan sesleniyoruz. 7 bin 400 işçimiz var, 6 bini yer altı işçisi tabi bu kadar işçi ile yerin altındaki cevheri yerin üstüne yeterli miktarda çıkartmak kolay değil, işçi açıklarımız fazla bir an önce bu açıkların giderilmesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER