SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

‘YAŞASIN CUMHURİYET’

‘YAŞASIN CUMHURİYET’
Bu haber 28 Ekim 2021 - 17:12 'de eklendi ve 83 views kez görüntülendi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim-İş Şubesi tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na alternatif çelek sunumu gerçekleştirildi.

Alternatif törene; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, CHP il Başkanı Murat Pulat, İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen,  Zonguldak eski Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, CHP Merkez ilçe Başkanı Ebru Uzun, CHP il Kadın Kolları Başkanı Merve Kır,  Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Nazan Papila, Eğitim-iş Şube Başkanı Metin Kahveci ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Perihan Başoğlu ve üyeler katıldı.

Çelenk sunumunun ardından ilk konuşmayı yapan CHP il Başkanı Murat Pulat şunları söyledi. 

“Aydınlanma önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Cumhuriyetin bilinçli önderinin yanında yürüyen devrimci kadroları, adsız kahramanları, onların sarsılmaz ahlaklarını, dürüstlüklerini, cesaretlerini, azimlerini kutluyorum.

Her alanda tam bağımsızlığı, özgürlüğü, ulusal egemenliği ve çağdaşlaşmayı amaçlayarak başlatılan Kurtuluş Savaşı, Atatürk’ün başkomutanlığında, açlıkla, yoklukla, yorgunlukla, terle, kanla, silah sesleriyle barut kokularıyla kazanılarak Türkiye’de Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Temelinde “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti” anlayışı olan Cumhuriyetimize karşı yapılan sistemli saldırılar sonucu;

Yetkileri daraltılmış meclis, Emir altına sokulmuş hukuk,  Tarikatlara bırakılmış eğitim,  Ulus bütünlüğü yerine etnik kökene, mezheplere dayalı bölünme,  Yaşamın her alanında yapılan din sömürücülüğü, Satılarak tüketilmiş vatan toprakları, Satılarak yok edilmiş fabrikalar-üretim kurumları, Üniversitelerin açılmasıyla gün yüzüne çıkan, geleceğimiz olan gençlerimizin yaşadığı yurt ve eğitim sorunları, Kurdukları yandaş vakıflarla, yarattıkları çarkla ülke ekonomisini batırmak adına yaptıkları hortumlamalar, Dolar ve Euro’ya ülke yönetimini teslim eden AKP hükümeti, benzin, mazot, doğalgaz ve elektriğin yarışa sokulmuş gibi sürekli zamlanmaları sonucu halka dayatılan yoksulluk ve yolsuzluklar devam etmektedir.

Biz bu vatanın geleceğinin sahipleriyiz. Atatürk‘ün önderliğinde büyük Türk Milleti‘nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet‘in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Yaşasın Cumhuriyet!” dedi.

İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen de yaptığı konuşmada, “Bugün hepimiz için önemli bir gün. Çünkü bugünlerimizi borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin 98’nci yılını kutluyoruz.” diyerek şunları söyledi.  

 “Cumhuriyet demek fazilet demektir, Büyük Önderimizin deyişi ile; İnsanımızın karakterine en uygun rejim Cumhuriyet rejimidir. Ama bunun adı sadece Cumhuriyet değildir. Yani tek kişinin iradesi değil, halkın kayıtsız, şartsız egemenliğine dayanan bir Cumhuriyet sistemidir. Onun için bize Cumhuriyeti kuran ve bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onunla birlikte tüm silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize, tüm gazilerimize ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünlere ulaşmasında emeği olan herkese bir kez daha buradan rahmet, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Her birimizin sorumluluğu var. Çünkü Büyük Önder Cumhuriyeti kurmuş ve bizlere emanet etmiştir. Dolayısı ile de sonsuza kadar Cumhuriyeti korumak, kollamak ve onu yaşatmak hepimiz için bir borçtur ve biz bunun sözünü veriyoruz; Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır. Türk milleti her zaman mesut, muzaffer ve muvaffak olacaktır.” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER