SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

EKMEK, SİMİT VE ÇAY DA ZAMLANIYOR!

EKMEK, SİMİT VE ÇAY DA ZAMLANIYOR!
Bu haber 30 Kasım 2021 - 17:26 'de eklendi ve 201 views kez görüntülendi.

Dolar, akaryakıt ve altının hızlı yükselişi ile birlikte tüm ürünlere gelen zamlardan sonra sırada bekleyenler de var.

Dar gelirlinin temel gıda maddesi ekmek ve simit de zamlardan nasibini alan ürünler arasına girerken, bir bardak çay fiyatı da artacak.

Maliyetlerin yüzde 100-150’lere varan oranlarda yükselmesi, ekmek, simit ve çay fiyatlarının da artması bekleniyor.

Özellikle un, yağ ve şeker fiyatlarının aşırı artış göstermesi, doğalgaz, maya ve diğer maliyetlerin de hızlı artışını gerekçe gösteren fırıncılar artık zammın kaçınılmaz olduğunu belirtmiş, Zonguldak’ta geçtiğimiz haftadan itibaren tekli ekmek üretimi yapılmamış, 400 gram ikilik ekmek ise 4 TL’den satılmaya başlanılmıştı.

UN FİYATI ÇOK ARTTI, MALİYETLER YÜKSELDİ

Zonguldaklı ekmek üreten fırınlar maliyetlerin çok fazla arttığını belirterek, zam talebinde bulunmak için gerekli yerlere başvuru yapacakları öğrenildi.

50 kiloluk bir çuval un fiyatının 150 TL’den 450-500 TL’ye çıktığını hatırlatan fırıncılar artan maliyetler karşısında zararına üretim yaptıklarını belirterek, ekmeğe zam yapmak zorunda olduklarını söylediler.

SİMİT FIRINLARI DA BEKLİYOR

Un ve susam fiyatının çok arttığını söyleyen simit fırınları da zam yapmak için gün sayıyor. Zorunlu giderlerin yanında, her ürüne yapılan zamlardan nasibini alan simit fırınları da zam için sıra bekliyor. 80 gramı 2 TL’den satılan bir adet simit fiyatının gramı aynı kalarak en az 2,5 veya 3 TL olmasını bekleyen simitçiler de zam konusunda gün sayarken, pastane ürünleri de zam için sıra bekliyor.

ÇAY’A DA ZAM GELİYOR

Artan maliyetleri artık karşılayamaz duruma geldiklerini belirten çay ocakları, kahvehaneler de çay fiyatının artmasını bekliyor.

Bazı çay ocakları daha önce verilen zammı yeni uygulayarak, çay fiyatını 1,5 TL’den 2 TL’ye çıkararak satış yaptıkları gözlenirken, bazılarının da henüz zammı uygulamadıkları, zam açıklamasını bekledikleri gözlendi.

Dövizin yükselmesi ile başlayan zam furyası ile birlikte maliyetlerin de çok fazla yükselmesi ister istemez çay ocakları, kahvehane, pastane, kafe gibi işletmeler ürünlerine zam yapmak zorunda kalırken, vatandaşlar ise gelen zamlara tepki gösterseler de, işletmelerin yapabilecekleri bir şeyin olmadığını söyleyerek, zamlara tepki göstermek yerine makul karşılamak zorunda kalıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER