SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

TUNÇTÜRK: EK ZAM TALEBİMİZİ YİNELİYORUZ

TUNÇTÜRK: EK ZAM TALEBİMİZİ YİNELİYORUZ
Bu haber 30 Kasım 2021 - 17:29 'de eklendi ve 193 views kez görüntülendi.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Köksal Tunçtürk memur maaşlarının yaşanılan enflasyon karşısında kaybettiği değer konusunda yaptığı açıklamada, memura ek zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Enstitüsü rakamlarına göre; yıllık enflasyon 19,89, değerleme oranı 36,2, memura verilen zam 5+7 olduğu dikkate alındığında bu şartlarda ek zammın kaçınılmazlığına dikkat çeken Tunçtürk, tüm çalışanlara Bin TL seyyanen zam ile birlikte yüzde 3 refah payı artışı yapılması konusunda talepleri olduğunu ifade etti.

“ÇALIŞAN MAAŞLARINA 1000 TL SEYYANEN ZAM İLE % 3 REFAH PAYI ARTIŞI YAPILMASI TALEBİMİZİ YİNELİYORUZ”

Türk Büro-Sen Zonguldak Şube Başkanı Köksal Tunçtürk konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Sayın Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci’nin de bahsettiği üzere tek isteğimiz “NİMETTE DE KÜLFETTE DE ADALETTİR”. Enflasyon karşısında eriyen memur maaşlarına Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranında (%36,2) artış yapılması zorunludur. Sürekli değer kaybeden maaşlar nedeniyle sosyal adaletin sağlanması için tüm çalışanların maaşlarına 1000,00 TL seyyanen zam ve ayrıca % 3 refah payı artışı yapılması şarttır. TÜİK rakamlarına göre; yıllık enflasyon 19,89, değerleme oranı 36,2, memura verilen zam 5+7 olduğu dikkate alındığında bu şartlarda ek zammın kaçınılmazlığı zaten gözler önüne serilmektedir. Adalet ve Hakkaniyet için tüm çalışan maaşlarına 1000 TL seyyanen zam ile % 3 refah payı artışı yapılması talebimizi yineliyoruz”  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER