SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÇOCUK HAKLARI DURAĞI AÇILDI

ÇOCUK HAKLARI DURAĞI AÇILDI
Bu haber 02 Aralık 2021 - 17:28 'de eklendi ve 151 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde yapılan Çocuk Hakları Durağı açıldı.

Zonguldak Merkeze bağlı Bahçelievler Mahallesi Atatürk Lisesi mevkiinde açılan Çocuk Hakları Durağı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, Gençlik ve Spor il müdürü Hakan Yüksel ve çocuklarla birlikte açıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Bugün bir farkındalık yapmak için buradayız. Çocuk Hakları Komitemizdin ve Aile Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’müzün talepleri oldu ve talep bize ulaştığı zaman seve seve içinde oluruz dedik. Çocuklarımızın hem haklarını bilmeleri, eğitim ve yaşam hakkı gibi kendilerini özümsemeleri ve bilmeleri gerekiyor. Anne, babaları ve biz yetişkinlerin bunu anlamamız gerekiyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceği hem fiziksel anlamda hem de ruhsal anlamda çok daha iyi hazırlayabilirim. Bu başlangıç olacak bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk de yaptığı açıklamada; “Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Çocuk Hakları Sözleşmesi savunucusu bir Bakanlık olarak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayatını kolaylaştırıcı ve çocuklara yönelik farkındalıklarının artması yönünde her türlü çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmaları daha da arttırmanın gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için çocuk hakları durağımızı açtıktan sonra daha sonraki ilerleyen dönemlerde sayın belediye başkanımız ve diğer paydaşlarımız ile birlikte Çocuk Sokağı projemizi de hayata geçirmeyi umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Belediye Başkanı Ömer Selim Alan çocuklarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER