SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KARA: TALEBİMİZ NETTİR

KARA: TALEBİMİZ NETTİR
Bu haber 06 Aralık 2021 - 14:25 'de eklendi ve 134 views kez görüntülendi.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen üyeleri, sağlık çalışanlarına 2022 yılında yapılacak zamların yetersiz olduğu belirtilerek Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak, “Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerine zam yapılması için başlattığımız mücadelede Perşembe günü açıklama yapmış, Cuma günü Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde basın açıklamamızı yaptık.

Bugünde burada tepkimizi gösteriyoruz.” dedi.

Türkiye Kamu-Sen il temsilcisi Mithat Bülent Bağcı, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Sağlık-Sen yönetimi ve üyelerinin katıldığı basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Arzu Kara, “Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi, ücret artışının genele yayılması ve tüm sağlık çalışanlarının bundan faydalanmasıdır.” diyerek şunları ifade etti.

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI EKONOMİK SIKINTI YAŞAMAKTADIR”

“Doktorlarımıza zam yapılsın zammı hak ediyorlar, yapılmasına bir itirazımızda olamaz bizim itirazımız sağlık çalışanlarının büyük bir bölümünü makul bir artıştan kapsam dışı bırakılmasınadır.

Çünkü tüm sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir.

Sayın Sağlık Bakanım sağlık çalışanları maddi ve manevi olarak yanıyor eksik personel ile iki yıldır zor şartlar altında çalışıyor… Şehitler veriyor ama bu yangını artık alkışlar söndürmüyor. Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’den geçirilen düzenleme eksik olmuştur.

Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, Tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakarlar, kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanlarıdır. Ayrı, gayrı olmaz. Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Ne ayrımcılığı kabul ederiz, ne de yaşadığını ekonomik sorunların, kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz.

Talebimiz Nettir; Talebimiz çalışanların ekonomik sıkıntıların giderilmesi içindir.

Çalışanları memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarının tamamında görev yapan çalışanları kapsayacak makul bir ücret artışı bekliyor ve ümit ediyoruz.

Sağlık müdürlüklerinden, toplum sağlığı merkezlerine, aile hekimliğinden acil sağlık hizmetlerine, Bakanlık hastanelerimizden, üniversite hastanelere kadar velhasıl sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm çalışanlarımız ve mesai arkadaşlarımıza bu artış yapılmalıdır. Bundan faydalanmalıdırlar.

TBMM’de bu konuda düzenleme yapılacağı yetkililer tarafından ilan edilmişse de biz bunun bir an önce hayata geçmesini, kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Mücadelemizde kararlıyız, sağlık çalışanları ile birlikte hakkımızı almanın gayretindeyiz.

Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Sağlık çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz.

Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız. Bizde buradan Sağlık Bakanımızı Alkışlıyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER