SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DEMİR: ÇALIŞANLARIMIZA VE İŞ DÜNYAMIZA HAYIRLI OLSUN

DEMİR: ÇALIŞANLARIMIZA VE İŞ DÜNYAMIZA HAYIRLI OLSUN
Bu haber 17 Aralık 2021 - 16:59 'de eklendi ve 128 views kez görüntülendi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, yeni açıklanan asgari ücretle ilgili “Yeni asgari ücret çalışanlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olsun” dedi ve bu rakamın beklentilerine cevap verdiğini söyledi.

Yeni açıklanan asgari ücretle birlikte istihdam kaybı yaşanmasından endişe duyduklarını belirten Demir, özellikle rödevans saha sahiplerinin de katılımı ile 20 Aralık Pazartesi günü milletvekilleri ile rödevans saha işletmecileri biri araya gelip sorunlarla ilgili fikir alış verişinde bulunacaklarını ifade etti.  

Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir şunları belirtti.  

“Yeni asgari ücret çalışanlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olsun. Açıklanan %50,54 lük artış ile asgari ücret 4.250 TL olmuştur. Bu rakam beklentilere cevap vermiştir. Taleplerimiz arasında yer alan tüm çalışanların ücretlerinden asgari ücrete tekabül eden kısmının gelir ve damga vergisinden muaf tutulması olumlu olmuştur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ifade ettiği gibi Ülkemizin üretim gücünün korunması için ilave tedbirlere ihtiyaç vardır. Bu tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Bunların yanında İlimizde hakim sektör madencilik sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz olan rödevanslı saha işletmelerimizdeki çalışanlar için uygulanacak ücret, asgari ücretin iki katı şeklinde belirlenmiştir.

Bu durumun istihdam kaybına neden olabileceği endişesini taşıyoruz. Bu hususta görüş alışverişinde bulunmak ve çözüm önerileri oluşturmak üzere Milletvekillerimizin ve Rödevanslı Saha İşletmecilerimizin katılımları ile 20.12.2021 tarihinde bir toplantı tertip ettik. Toplantı sonrasında oluşturacağımız önerileri ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER