SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ TUTULMAZ: BU ŞEHRE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR

VALİ TUTULMAZ: BU ŞEHRE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR
Bu haber 21 Aralık 2021 - 17:35 'de eklendi ve 164 views kez görüntülendi.

Zonguldak Kömür Jeoparkı danışma kurulu toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Doğa Bilimleri İhtisas Komitesi Bşk. Prof. Dr. Nizamettin Kazancı ve üyelerin katılımı ile yapıldı. Toplantıda 2021 yılı çalışmaları ile 2022 çalışma takvimi istişare edildi.

Toplantıda UEOSCO Türkiye milli Komisyonu Zonguldak kömür jeopark projesi hakkındaki niyet beyanını içeren destek yazısına cevaben yöne UEOSCO sekreteryası tarafından talep edilen UEOSCO küresel Jopark programı uygulama yönergesi ve başvuru zaman çizelgesi doğrultusunda süreç içerisinde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgileri içeren faaliyet raporları okundu.

Toplantıda konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Şimdi bir kere bulunduğumuz şehre karşı sorumluluklarımız var. Biz yöneticiler olarak gönüllü olarak atanan arkadaşlarımız ya da üniversitede bulunan öğretim üyesi arkadaşlarımız, hepimizin bu yaşadığımız şehre karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu yerine getirebilmek adına burada bir aradayız. Burada fedakârlığa, özel gayrete ihtiyacımız var. Bugüne kadar emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum, hocalarımıza da teşekkür etmek istiyorum, diğer gönüllü katılan arkadaşlara da teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Toplantıda şu gündem maddeleri görüşülerek müzakere edildi.

Zonguldak kömür jeoparkı projesi paydaşlarının 2021 yılı değerlendirmeleri.

Zonguldak kömür Joparkı Projesi 2022 yılı çalışma programı. Aday JeoPark ziyaretleri seçenek ve takvimi,  Bakanlık, ilgili kurum ve yerel yönetim ziyaretleri, Konferans ve eğitim takvimi Mayıs/ Ekim

Jorota, Jounsur ve Jeoist harita üretimi, Tanıtım faaliyetleri ve etkinlik takvimi ve UEOSCO kriterlerinin uygulanması süreci ve koordinasyonu konuşuldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER