SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DAVUTOĞLU: GÜNÜ KURTARMAK İÇİN MİLLETİ BU BÜYÜK YÜKÜN ALTINDA BIRAKMAYIN

DAVUTOĞLU: GÜNÜ KURTARMAK İÇİN MİLLETİ BU BÜYÜK YÜKÜN ALTINDA BIRAKMAYIN
Bu haber 22 Aralık 2021 - 16:47 'de eklendi ve 114 views kez görüntülendi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dün Alaplı, Kdz. Ereğli ve Kozlu ilçe ziyaretlerinin ardından bugün de Zonguldak kent merkezinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Sabah Dedeman Otel’de kahvaltı programına katılan ve daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Türkiye’de yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Zonguldak ziyareti ile başlayan Davutoğlu “Zonguldak’ta iki günlük ziyaretler gerçekleştirdim. Sağlık nedenlerinden ötürü biraz geç gelmekten ötürü Zonguldak halkından özür dilerim. Ereğli ve Alaplı’da çok güzel karşılandık. Ardından Kozlu ilçemize geçtik. Orada da çok güler yüzlü karşılandık” diyerek şunları kaydetti.

“ÜLKE BÜYÜK BİR EKONOMİK SIKINTIDAN GEÇİYOR”

“Maalesef son dönemde ülke tek bir kişinin aklına teslim edilmiş durumda. Etrafındaki kurumlar işlevsizleştirildi. Ülke büyük bir ekonomik sıkıntıdan geçiyor. Alaplı’da bir çiftçimiz dün bana bu sene tarlalara gübre atamadıklarını dile getirdi. Türkiye’de çiftçilerin nasıl sahipsiz olduklarını ifade eden önemli konuşmalar verdi. Fındık üreticileri çok sıkıntılı, nereye dokunursanız bin ah işitiyorsunuz. 40 yıl esnaflık yapan bir vatandaşımız hayatı boyunca böyle büyük bir ekonomik sıkıntı yaşamadığını söyledi. Bu hükümet esnafa öyle yüksek faizlerle krediler verdi. O yüzden esnaflarımız kredilerini ödeyemiyor. Zonguldak kalkınmadan payını alamamış şehirlerden bir tanesi. İstanbul ve Ankara’ya çok yakın olmakla beraber ulaşım konusunda da iyi bir noktada olan Zonguldak’ın bile sıkıntı olması sanırım bu şehrin insanından kaynaklı değil.

“DÖRT AY ÖNCE 4 LİRA OLAN DOLAR 18 LİRAYA ÇIKTI”

Ülke üzerinde oyunlar yaptıklarını söyleyenler çıkıp açıklama yapsınlar. Bütün imkanlar elinizde. Çıkın açıklama yapın ‘şu ülke bizim ülkemizde oyun yapıyor’ deyin. Kendi cahilliklerini ve acemiliklerini ortadan kaldırmak için şaşırtmaca konuşmalar yapıyorlar.  

Hazine garantili para basan belli bir kesim oluştu. Her gün bunların parasına para katılacak. Nerden katacaklar. Milletin parasından vergisinden katacaklar. Çok küçük bir kesime güya kur faizi ile verilecek. Bu durum milli olmakla ile ilgilide alakalı yok. Dört ay önce 4 lira olan dolar 18 liraya çıktı. Şimdi de çıkmışlar dolar düşmüş gibi seviniyorlar. Dolara çevrilir bir mevduat vardı bizim gençlik yıllarımızda. Rahmetli Turgut Özal bile o dönemde şöyle bir ifade kullandı ‘Genç nesiller bundan ders almalıdır. Böyle hesapsız kitapsız hareketler yaparak gelecek nesiller zor duruma sokulmamalıdır.’

Gelecek nesilleri borçlandıran bir sistemdir. Türk kamu maliyesini önümüzdeki bir kaç ay içerisinde bile büyük bir tehlike oluşturacak noktaya getirecekler. Günü kurtarmak için milleti bu büyük yükün altında bırakmayın. Ankara’da aklı başında kim kaldıysa uyarsınlar. Bir gece içerisinde 18 olarak dolar satanlar kimlerdir? Doların son yükselişinde kimler dolar aldı kimler dolar sattı bunlar açıklansın. Hazine Bakanının kardeşi bir açıklama yapıyor. Dolarla vaftizlenmiş uygulamaya gecikmeden önce kimler ne işler yaptı? Bu ağır bir vebaldir. Bir gecede bir dolar spekülasyonu ile yeni zenginler oluşturulan o gecede neler oldu? Bunların yaptıkları ne Müslümanlığa ne vicdana ne milliyetçiliğe ne de insanlığa sığmaz. Bu bir kere faiz artırımıdır. Kamu maliyesine yüklenecek 300 milyarlık yük söz konusu. Doların yıllık kur oynaması yüzde 30 civarında olsa dahi ortada çok büyük rakamlar çıkıyor. Kaldı ki, bu sene dolar yüzde yüz oranında yükseldi. Dolarla, faizle enflasyon arasında dans edenler nasıl bir düğmeye bastıklarının farkında değiller, tarihten ders almıyorlar. Turgut Özal dönemini yaşamadılar mı?” dedi.

“ASGARİ ÜCRETİN EN ÇOK VURACAĞI ALANLARDAN BİR TANESİ DE ÖZEL REDEVANS ALANLARIDIR”

Asgari ücretin en çok vuracağı alanlardan bir tanesinin özel rödevans alanları olduğunu kaydeden Davutoğlu, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun geldiği noktada Ankara’nın üretimden yana bir politikasının olmamasındadır. Türkiye’nin bir tane bile kurumunu gözden çıkarma lüksü yoktur. Zonguldak bizim gözbebeğimizdir. Emekçi şehrinin rehabilite edilerek korunması şarttır. Biz iktidar olduğumuzda da kurumların fizibilite edilerek daha çok istihdam aşamasında çalışma yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Asgari ücretin en çok vuracağı alanlardan bir tanesi de özel redevans alanlarıdır. Devletin de bu şirketlerle bir araya gelerek çözüm noktasında çalışmalar yapılması gerekmektedir. Bu süreçte kimse kimseye borç vermeye korkacak duruma gelir. Biz bunu 90’lı yıllarda da yaşadık. Bizim zamanımızda asgari ücrete zam yaptığımızda dolar ne kadardı bir bakın. Şimdi gelinen noktada asgari ücretin ne noktada olduğu değil doların ne noktada olduğuna bakın. Yine benim dönemim ile şimdiki dönem arasındaki asgari ücretin dolar karşısındaki getirisine bakın. Asgari ücret bir sistem üzerinden değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Dolar üzerinden bakıldığında asgari ücretin iyileştirildiği gibi bir söz kullanmak doğru değildir.” şeklinde konuştu.

“ÇOK KAPSAMLI TARIM ÇALIŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK”

“Çiftçiler doğru yerde devletin doğru yönlendirmesi ile yönlendirilirse üreten bir ülke haline geliriz. Çok kapsamlı tarım çalışmasını gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde ova ova açıklayacağımız bir tarım politikamız hazır. Bu anlamda da Zonguldak Filyos benim için çok önemlidir. Bu bağlamda en yoğun ana arter ise Batı Karadeniz bölgesidir. En doğal zenginliklere sahip bir bölge. Ama baktığımızda bu bölgeden insan göçü olmuş. Kocaeli’den sonraki önemli bir bölge olan Zonguldak şehrinin değerlendirilmediğini gördüm. Ben çok şehir gördüm dünyada ama Amasra gibi güzel bir şehir görmedim. Özellikle, Zonguldak, Bartın ve Karabük bir bütündür. Bu bölgeye hitap eden Filyos’u Tuna üzerinden Avrupa’ya geçirmek önem arz etmektedir. Filyos’un da özel elle ya da devlet elinden yönetilmesi konusunda da eğer özel elden de devlet para kazanıyorsa buna karşı çıkmamak gerekir.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER