SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ERKMEN: ÜNİVERSİTEMİZ YETKİLİLERİNİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM

ERKMEN: ÜNİVERSİTEMİZ YETKİLİLERİNİN TAKDİRİNE BIRAKIYORUM
Bu haber 24 Aralık 2021 - 17:29 'de eklendi ve 254 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Zonguldak il Başkanı Yavuz Erkmen, tedavi gördüğü hastanede vefat eden Prof. Dr. Hayrettin Gürbüz’ün isminin Bülent Ecevit Üniversitesi’nde bir birime adının verilmesi konusunda öneride bulundu.

Prof. Dr. Hayrettin Gürbüz’ün Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak üniversitenin gelişiminde başarılı bir görev süresi içerisinde bulunduğunu hatırlatan Yavuz Erkmen,  Bülent Ecevit Üniversitesi yetkililerine seslenerek, Prof. Dr. Hayrettin Gürbüz’ün isminin üniversitede yaşatılması gerektiğini savundu.

Bülent Ecevit Üniversitesi yetkililerine hatırlatmada bulunan Yavuz Erkmen şunları ifade etti.

“Üniversite kurulmadan önce Hacettepe Üniversitesine bağlı Mühendislik Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Prof. Dr. Hayrettin Gürbüz hocamızı kaybettiğimizi üzüntü ile öğrendik.

Gerek, o zamanki adıyla Karaelmas Üniversitesi kurulması sırasındaki gerekse de öncesi ilimizde yükseköğrenim kurumlarının gelişmesi amaçlı özverili çalışmalarına bizzat Safranbolu Kaymakamlığının sırasında Meslek Yüksek Okulunu kurarken şahit olduğum hocamızın Zonguldak’taki eğitim çalışmalarına katkısı hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu anlamda üniversitede bir birime adının verilmesi hususunu üniversitemiz yetkililerinin takdirine bırakıyorum.

Bu vesileyle hocamıza Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine, dostlarına ve de üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet olsun.”  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER