SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

‘HALKIMIZDAN BİRAZ SABIR İSTİYORUM’

‘HALKIMIZDAN BİRAZ SABIR İSTİYORUM’
Bu haber 28 Aralık 2021 - 18:12 'de eklendi ve 124 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şehir merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan, yıkılması gündeme gelen ancak uzun bir süredir beklenen raporun olumsuz olması ve yıkım kararı çıkması ile ilgili süre verdi.

Merkez çarşısı esnaflarına tahliye için tebligatların daha gönce gönderildiği, 2022 yılı Mart ayında yıkımına başlanacağını belirten Başkan Ömer Selim Alan, “60 günlük sürenin sonunda Merkez Çarşımızı yıkarak riski ortadan kaldıracağız. Esnaflarımıza ve Zonguldak halkına yakışır çok güzel bir yapıyı kazandırmak istiyoruz” dedi.

Alan; “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’müzün tebligat süreleri ile ilgili bir sıkıntı yaşamıştık. Bunun da çözümü noktasında bir talepte bulunduk ve kurulan komisyon kararını verdi. Bize de tebligat ulaştı. Biz de Merkez Çarşısı’nda ki esnafımıza tebligatları yapıp 60 günlük süre tanıyıp, sonrasında ise Merkez Çarşısı’nın yıkımı gerçekleştireceğiz. Sürecin bizimle bir alakası yok. Bu tamamen tebligat süresi ile alakalı ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün bize yazması gereken yazıydı. Yazı elimize ulaştı. Bizler de oradaki hak sahibi esnaflarımıza 60 gün sürelik tebligatlarını göndereceğiz. 60 günlük sürenin sonunda da Merkez Çarşımızı yıkarak riski ortadan kaldıracağız. Orada bir dernek var, proje üretmişler. Sonrasında ise esnaflarımıza ve Zonguldak halkına yakışır çok güzel bir yapıyı kazandırmak istiyoruz. Tebligatların ulaşmasından sonra 15-20 Mart gibi Merkez Çarşısı yakılmış olacak” dedi.

ÖNÜMÜZDE 3 SEÇENEK VAR

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Özel halk otobüsleri ile ilgili yaptığı açıklamada vatandaşlardan biraz sabır göstermelerini isteyerek, “Yüklenici firma şartları yerine getiremediği için ihaleyi fesh etmek zorunda kaldık. Dolmuşçu arkadaşlarla beraber toplu taşıma işini yürütmeye çalışıyoruz. Önümüzde 3 seçenek var. Birincisi yeniden ihaleye çıkacağız, ikincisi bunu belediye eliyle yapabiliriz. Üçüncüsü ise bana göre en mantıklısı ise dolmuşçu arkadaşlarımızı dönüştürerek 16 artı 1 kişilik 19 mahallemize hizmet vermek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız hemen ertesi gün bir şey yapılsın istiyor. ‘Bugün ihaleye çıkıyoruz’ dersek bu süreç 3-4 ay sürer. Zonguldak’ta kronikleşmiş bir sorun var. Çarşının merkezinde 500 metrekarelik alanda 6 bölgede duraklar var, çarşının en güzel yerindeler. Daha önceki dönemde Oda Başkanımız, durak başkanlarımız ve şoför esnaflarımızla toplantılar yaptık. Arkadaşlarımız şu an hazır olmadıklarını söylediler kimseyi zorlayamayız. Bu yaşananlardan sonra tekrar ihaleye çıktık. En sağlıklısı dolmuşçu arkadaşlarla da görüştük onlarda bu işi daha sıcak bakıyorlar. Zonguldak’ta 252 dolmuşumuz var, 27 halk otobüsümüz vardı. Bütün ekiplerimiz çalışmalarına başladılar ama ne yazık ki hemen sorun çözülecek durumda değil. Biraz zamana ihtiyacımız var.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER