10:41 - EMNİYET’E 16 YENİ ARAÇ
10:39 - AK PARTİ BELEDİYE BAŞKANLARINI TOPLADI
10:37 - SAMURAY, KOKARCAYA KARŞI…
14:27 - “ADİ İFTİRALARIN KARŞISIDAYIZ”
14:15 - YANGIN OLUR, BİZ YANGINA GİDERİZ!
10:29 - AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMALARI
10:27 - ZAFER, TURHAN İLE DEVAM DEDİ
10:25 - KADINA ŞİDDETE KARŞI PEDAL ÇEVİRDİLER!
10:22 - DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
10:21 - CHPLİLER KAHVALTIDA BULUŞTU!
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü arasında, üniversitemiz Maden Makineleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (MMUAM) tarafından TTK’nın ihtiyacı olan ve işletme koşullarına uygun Elektro-Hidrolik Yükleyiciyi tasarlama, prototip imalatını gerçekleştirme ve tüm sertifikasyon süreçlerinin tamamlanmasına destek vermek üzere “Yeraltı Kömür Madenleri İçin Elektro-Hidrolik Yükleyici Tasarımı Ve Prototip İmalatı İşbirliği Protokolü” imzalandı.
3 Ocak Pazartesi Rektörlük Senato toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı ile TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu iştirak etti. İmzalanan protokolle TTK Maden Makinaları Fabrika İşletme Müdürlüğünde (MMFİM) imal edilmesi planlanan elektro-hidrolik yükleyicinin kabul edilebilir maliyetlerde ve ATEX (Atmospheres Explosives – Patlayıcı Ortam) sertifikası mevzuatına uygun olarak MMUAM ile birlikte tasarlanması, imalat yöntemlerinin belirlenmesi, prototip imalatının gerçekleştirilmesi, ihtiyaç duyulacak testlerin yapılması ve ATEX sertifikasının alınması amaçlanmaktadır.
Toplantıda bir bilgilendirme sunumu gerçekleştiren Proje yürütücüsü Doç. Dr. Okan Su, protokolün yerli ve milli üretime olan katkısına vurgu yaparak, projenin yürürlüğe girmesi ile TTK birimlerinin ihtiyacını karşılayacak seri üretime geçişin yapılacağını ve yükleyicinin markalaştırılarak yerel ve dünya pazarlarına girilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
“ÜNİVERSİTE-KAMU-SANAYİ İŞ BİRLİKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”
TTK ile imzalanan protokolden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz, protokol ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin şehrimizin önemli dinamiklerinden biri olan TTK’ya AR-GE desteğinin sağlanacağını, akademi –sanayi arasında kurulacak köprü ile iki kurum arasında bilginin iki yönlü akışının ve sürekli öğrenmenin mümkün olacağını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Çufalı, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin şehrimizin ve bölgenin kalkınmasında rol oynayacak özel-kamu sektörü ekseninde tüm paydaşları ile işbirliklerinin artarak devam edeceğini vurgulayarak, paydaşlarla iletişimin daha verimli ve daha etkili şekilde sürdürülebilirliği için bilimsel, akademik projelerin önemine dikkat çekti.
TTK Genel Müdürü Eroğlu da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile birçok konuda koordineli çalışıldığını, üniversite ile olan işbirliklerinin sıkı bir şekilde devam edeceğini ifade ederek protokolün şehrimize ve iki kuruma da hayırlı olması temennisinde bulundu.