SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

EMEKLİLERDE HAYAL KIRIKLIĞI!

EMEKLİLERDE HAYAL KIRIKLIĞI!
Bu haber 04 Ocak 2022 - 16:46 'de eklendi ve 130 views kez görüntülendi.

Günlerdir büyük heyecanla beklenen memur ve emekli maaşlarındaki zam oranı Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

Elektrik, doğalgaz, akaryakıt başta olmak üzere tüm ürünlere yapılan aşırı zamlardan sonra enflasyon artı seyyanen zam bekleyen emekliler büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 500 LİRA OLDU”

En düşüm emekli maaşı alanların maaşları 2 bin 500 TL olurken, Eski SSK’lı ve Bağ-Kur’lu emeklilerin maaşına 6 aylık enflasyon oranı kadar yani yüzde 25.47 oranında zam yapıldı.

Yeni zamları açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Emeklilerimizin maaşlarında ise genel olarak enflasyon oranında artış zaten yapıyoruz. Buna ilave olarak düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili yeni bir düzenleme getirdik. Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak.” dedi.

Buna göre; emekliliğe hak kazanan tüm vatandaşlar aldıkları aylık emekli maaşlarına yıl içinde biri Ocak diğeri de Temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alıyor. Eski SSK’lı ve Bağ-Kur’lu emeklilerin maaşına 6 aylık enflasyon oranı kadar yani yüzde 25.47 oranında zam yapıldı. Ayrıca bin 500 lira olan en düşük emekli aylığı da 2.500 liraya yükseltildi.

“MEMURA TOPLAM ZAM 30,5 OLDU”

Memurlar maaşında toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Bununla da kalmadık Ocak ayındaki toplu sözleşme zammına yüzde 5 yerine yüzde 7.5 yaparak toplamda yüzde 30,5’e çıkmış oldu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER