SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

EVDE BAKIM VE ENGELLİ MAAŞLARI BELLİ OLDU

EVDE BAKIM VE ENGELLİ MAAŞLARI BELLİ OLDU
Bu haber 04 Ocak 2022 - 16:47 'de eklendi ve 142 views kez görüntülendi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin evde bakım ve engelli maaşlarının belli olduğunu açıkladı.

Engellilerin yeni zamlı maaşlarını Şubat ayında alabileceklerini belirten Şirin yaptığı açıklamada yeni zamlı maaşlarla ilgili şu bilgileri verdi.

“Bilindiği gibi 2022 yılı asgari ücretin belirlenmesi sonucu Engellilerin almış olduğu Bakım ücreti ve Engelli maaşlarında yeni düzenleme yapıldı.

65 Yaş dolayısıyla hiç bir geliri olmayanların almış olduğu yaşlılık aylığı 1.055.80 Krş. (Bin elli beşTL seksen krş ) oldu.

Ağır Engellilerin Evde bakım maaşı alabilmeleri için kişi başına gelir 2.706.00TL.(İki bin yedi yüz altı TL) ye çıkmış olup aylık  evde bakım maaşı da 2.292 .00TL ( İki bin iki yüz doksan iki TL) olmuştur.

Engellilerin Engelli maaşı alabilmeleri için gerekli kişi başı gelir oranı 1.420.00TL (Bin dört yüz yirmi TL) olmuştur. Engelli aylıklarında Rapor oranı  %40 ile % 69 arası 842.00 (Sekiz yüz kırk iki TL) liraya, yüzde 70 ve üzeri engelliler için 1.264.00  (Bin iki yüz altmış dört TL) liraya çıkmıştır. Engelliler zamlı maaşlarını Şubat ayında alabileceklerdir.” dedi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER