SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

MEMİŞ: EMEKLİ UMDUĞUNU BULAMADI

MEMİŞ: EMEKLİ UMDUĞUNU BULAMADI
Bu haber 05 Ocak 2022 - 17:46 'de eklendi ve 159 views kez görüntülendi.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, önceki gün açıklanan emekli zam oranının yetersiz olduğunu belirterek, seyyanen zam beklediklerini ifade etti.

Emekli maaşlarının ev kirası, elektrik, doğalgaz ve su faturalarına yetmediğini söyleyen Memiş, “Bir ekmek fiyatı 3 lira oldu şimdi soruyorum 4 nüfuslu bir emekli nasıl geçinsin?” diyerek şunları söyledi.

“Emekli umduğunu bulamadı. Beyler biz senelerdir dile getiriyoruz ama dinleyen yok. Biz yüzdeli zamlara karşıyız seyyanen zam istiyoruz. Siz ne yapıyorsunuz? Az alana az çok alana çok veriyorsunuz. Hiç olmazsa tabandaki emekliyi koruyun! Emeklinin hayır duasını alın. Tabanda asgari ücretten emekli olmuş gariban emekli geçinebilmek, ailesine bakabilmek için inşaatlarda sağda solda ne iş olursa olsun çalışmak zorunda kalıyor. Ömrünün son demlerinde emekliliğin sefasını değil cefasını çekiyor. Allah’tan korkun bu hayat pahalılığında 2500 lira ile gariban emekli ne yapsın! Aldığı emekli maaşı evinin kirasına, elektrik, doğalgaz, su faturalarına yetmiyor. Bir ekmek fiyatı 3 lira oldu şimdi soruyorum 4 nüfuslu bir emekli nasıl geçinsin? Geçinemeyen emekliyi aç bırakan sizlersiniz. Ekonomiyi belirleyen ekonomistler neye göre hesap yapıyor? Bizler sizleri Allah’a havale ediyoruz.” diyerek tepki gösterdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER