SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK ADINA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR OLUYOR

ZONGULDAK ADINA ÇOK BÜYÜK YATIRIMLAR OLUYOR
Bu haber 10 Ocak 2022 - 17:10 'de eklendi ve 159 views kez görüntülendi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Memur-Sen il temsilciliğini ziyaret etti.

Memur-Sen il temsilcisi Kamuran Aşkar ve Memur-Sen’e bağlı sendika başkan ve yöneticileri ile sohbet eden AK Parti Milletvekili Polat Türkmen ile Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti’nin Zonguldak ve Türkiye genelinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu.

AŞKAR: ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK SORUNU DİYE BİR SORUN VAR

Ziyarette konuşan Memur-Sen il Temsilcisi Kamuran Aşkar, “Şehrimizin sorunları var, öncelikli bir teşekkürle başlayalım. Çok geç olsa da Mithatpaşa tünelleri ve kavşak düzenlemesi bitmiş olsa da açılış aşamasına gelecek olmasından Memur-Sen ve Zonguldaklılar olarak büyük bir mutluluk duyduğumuzu belirtiyoruz ve bundan dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bunun bitmiş olması bizim adımıza güzel ama yaşanabilir bir Zonguldak adına özellikle sahil projesinin hala bitmemiş olması, Lavuar alanının hala başlamamış olması bunun yanında Filyos projesi ile iletişimimizi sağlayacak olan Filyos yol projesinin diğer diğer tünellerinin hala faaliyete geçmemiş olması ve geç kalınmış olması Zonguldak adına üzüntü duyduğumuz konular olduğunu belirtmek istiyorum.

Genel manada da söyleyecek olursak özellikle ekonomideki Kasım ve Aralık ayı dönemindeki çok gel-gitli dönemin yaşanmış olması sadece memur kesiminin değil Türkiye’deki kamu çalışanı, asgari ücretli, dar gelirli kesimlerin ciddi manada sıkıntılar yaşamasına neden olmuştur. Evet asgari ücrete yapılan yüzde 50’lik zammı çok önemsiyoruz ve çok da doğru buluyoruz ama Türkiye’nin bir kanayan yarası olan ücretli öğretmenlik sorunu diye bir sorun var. Asgari ücreti 4 bin 253 lira yaptığımız bir dönemde ücretli öğretmen arkadaşlarımızın hala 2 bin 200-2 bin 300 lira gibi hala asgari ücretin yarısı ile çalışmasını garipsediğimizi ve bir manada da bunun devlet eliyle emek sömürüsünün en bariz göstergesi olduğunu belirtiyorum.” diyerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

ALAN: ZONGULDAK’IMIZ YILLARDIR HASRET KALDIĞI HİZMETLERE BİR BİR KAVUŞUYOR

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da yaptığı konuşmada, “Biz de Sayın hocamızın eleştirilerine katılıyoruz. Sahil ile ilgili eleştirilere katılıyoruz, bizim de içimizde yara. Keşke şimdiye kadar çoktan açsaydık. Müteahhitle ilgili ufak bir sıkıntı yaşadık ama inşallah Şubat’ın 20’sinde sahil projesi Zonguldak’a yakışın haliyle, Zonguldak’ımızın, halkımızın kullanımına açılacak. Lavuar ile ilgili başladık tam olarak Lavuardaki hafriyata başlamadık. Onu da inşallah 15 gün içerisinde başlıyoruz. Lavuar alanı 20 yıldan beri ne yazık ki bu şehrin kanayan bir yarası. Yıllarca boş kaldı, şehrin en güzel yerinde insanların nefes alması için çok güzide bir alan inşallah bunu da önümüzdeki sene bu zamanlarda vatandaşlarımızın kullanımına açılacak. Zonguldak’ta tabi ki kabuk değiştiriyoruz. 2019’un 31 Mart’ından sonra Belediyeyi tekrar almamızla beraber ister istemez başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere onların talimatı ve bakanlarımızın Ankara’da bizleri her kapıyı açan, bizleri her zaman desteğini esirgemeyen sayın vekillerimizin katkısı ile hep beraber bir aile olarak yıllardır hasret kaldığımız, beklediğimiz, istediğimiz hizmetleri biraz geç de olsa artık Zonguldak’ımız almaya başladı. Tabi biz bu zamana kadar hiç mazeret üretmedik. Hizmet üretmek içir buralardayız. Zonguldak Belediye Başkanlığı makamı hizmet üretme makamı, mazeretin hiçbir zaman arkasına sığınmadık, sığınmayacağız ama malum nerede ise 22 aya yakındır küresel bir salgınla mücadele ediyoruz. Rabbim tez zamanda bizleri bu musibetten kurtarır.  Ama ona rağmen gerçekten Zonguldak’ımız yıllardır hasret kaldığı hizmetlere bir bir kavuşuyor.33 ayı geride bıraktık, inşallah ayın 22’sinde Sayın Cumhurbaşkanımız, liderimiz tekrar 7 ay ara ile ikinci kez Zonguldak’ımız ziyaret edecek ve gerçekten Zonguldak’ımızın çok önem verdiği mega projeyi de hayata geçirmiş olmanın keyfini yaşayacağız. Heyecanlıyız, Sabırsızlıkla Cumhurbaşkanı’mızı bekliyoruz.” dedi.

TÜRKMEN:  ZONGULDAK’TAKİ GELİŞİMİ GÖRÜYORSUNUZ AK Parti Milletvekili Polat Türkmen ise konuşmasında Türkiye’nin iç ve dış politikaları ile Zonguldak’ta yapılan çalışmalar konusunda bilgi vererek, “Değerli başkanımın söylediği şeyler önemli şeyler çağ nasıl atlanır bu dönemde daha belirgin hale gelmiştir. Dünya gıpta ile bunu görmüştür. Bu süre zarfında Cenab-ı hakkın ülkemize verdiği doğal afetleri gördük bugünümüze şükürler olsun dememiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın ne gecesi ne gündüzü var sizlerde görüyorsunuz. Eksiklerimiz tabi ki var ama yerel idareler işi AK Parti’nin işidir. Zonguldak’taki gelişimi görüyorsunuz. Belediye başkanımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Ücretli öğretmen maaşlarında evet sıkıntılar var, yapılan zamlar da sıkıntılar var ama ekonomi biraz daha düzeldiği zaman devletimizin ne imkanı varsa bunu sarfetmekte hiç çekinmez.  Zonguldak adına çok büyük yatırımlar oluyor, yaptıklarımızın sadece 8 kat trilyonu karayoluna yaptık. Filyos projesi ülkemize ve yöremize gelmesinin bu bölgemize canlılık verecek. Milli Eğitim Bakanımızda gelecek ve bu konuda ki eksiklerimizi tamamlayıp inşallah eğitim alanında ki açıkları da kapatacağız. Tekrar idareciler ve gazeteciler gününüzü kutluyorum”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER