SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK’IN İŞSİZLİK PROBLEMİNİ GİDERECEK

ZONGULDAK’IN İŞSİZLİK PROBLEMİNİ GİDERECEK
Bu haber 10 Ocak 2022 - 18:07 'de eklendi ve 137 views kez görüntülendi.

Zonguldak Valiliği tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile gazeteciler ve protokol bir araya geldi.

Dedeman Otelde düzenlenen programa; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, kamu kurumları daire müdürleri ile gazeteciler katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programında 2021 yılında il genelinde yapılan çalışmaları değerlendiren Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, şunları söyledi:

“VATANDAŞLARIMIZI BU KONUDA DUYARLI OLMAYA SİZLERİN VASITASIYLA DAVET EDİYORUZ”

 “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve idareciler günü hayırlı olsun. Sizlerin ve bizlerin çalışmaları inşallah bu yıl daha katkılı daha verimli bir yıl olur. 2021 yılı ilimiz adına güzel bir yıldı. Geçmiş yıllarla kıyaslanamayacak derecede yatırımların ön plana çıktığı, yatırımların konuşulduğu bir yıldı. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifleriyle yapılan açılışlarla taçlandırmış olduk.

Ancak yine 2021 yılı pandeminin gölgesinde geçen bir yıl oldu. Bu nedeniyle de zaman zaman sıkıntılarımız olmadı değil. Zaman zaman yükselişler azalışlar oldu ancak güncel rakamı vererek ben başlayayım; Yeniden bir artış eğilimine başladığımızı buradan ifade etmek istiyorum. Dünyada ve ülkemizin diğer bölgelerinde başlayan artışlar ağır ağır ilimizde de yükselmeye başladı. Bugün itibariyle bu rakam 225 bundan 15 gün önce 80’li rakamlara kadar düşmüştük. Yeniden bir artış eğilimi var. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya sizlerin vasıtasıyla davet ediyoruz, uyarıyoruz.

Uzun süreden beri konuşulan Atatürk Devlet Hastanesinin bitiminde son aşamaya gelindi. Ankara’dan gelen heyet tarafından geçici kabul incelemeleri yapıldı. İnşallah en kısa sürede onların tespit ettiği eksiklikler giderilerek vatandaşlarımızın kullanımına sunulacaktır. Perşembe Beldesinde 7 doktorlu tesis açıldı. Alaplı devam ediyor. Bunların dışındaki 15 projenin bir kısmı inşaat bir kısmı da ihale aşamasında.

İLİMİZİN KIRSAL KALKINMASINDA ÖZELLİKLE ÖNEMLİ ROL OYNAYABİLECEK DEĞERLERİMİZ VAR

Turizm ilimiz için önemli alanlardan birisi. İlimizin kırsal kalkınmasında özellikle önemli rol oynayabilecek değerlerimiz var. Bunları daha çok turizm rekreasyonu haline getirebilmemiz için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. 2021 yılında Zonguldak Kömür Jeoparkının kuruluşunu sağladık UNESKO’ya niyet mektubumuzu ilettik. 2 yıllık süreç içerisinde hazırlıklarımızı yaparak UNESKO tarafından bunun sertifikasını alacağız. Gökgöl Mağarasını tamamladık. Harmankaya 2. etabını tamamladık. Kömür deneyim ocağının asansör sistemiyle turizme kazandırılmasında son aşamaya gelindi. Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi tamamlandı. Üzülmez Kültür Vadisi Projesi devam ediyor. Karadeniz Piyale Paşa Konağının restorasyonu bu yıl bitecek. Kadıoğlu Mozaikleri ile ilgili ihale süreci başlatıldı. Ilıksunun turizme kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Coğrafi işaretlerle ilgili olarak Osmanlı Çileği bu yıl coğrafi işaret belgesi aldı.

ZONGULDAK’I HEM TİCARET MERKEZİ HEM DE YAŞAM MERKEZİ OLARAK DAHA ÖN PLANA ÇIKACAK

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yıl ilimize gelişiyle Filyos Limanı açıldı. Uzunmehmet Camii açıldı ve hizmete girdi. Havalimanı yine bu yıl sayın bakanımızın katılımıyla genişlemesi ve uzamasıyla ilgili süreç tamamlandı vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu ve bu yıl haftada 9 yurtdışı 2 il yurtiçi olmak üzere 11 uçakla hizmet sundu. Önümüzdeki yıl yurtdışındaki alan 4 destinasyona ulaşılmış olacak. Bu da önümüzdeki yıl yüzde 30-40’lık bir artış bekliyoruz. Kilimli Tünelleri ve yolları tamamlandı. Kozlu köprüleri tamamlandı. Karaelmas üst geçidi tamamlandı. Beycuma yolu tamamlandı. Bunun yanında Alaplı-Yığılca, Devrek-Ereğli yolları devam ediyor. Zonguldak-Devrek yolunun çalışmaları devam ediyor. Kilimli-Muslu arası ihalesi yapıldı. Saltukova-Filyos arasının ihalesi yapılmıştı ancak mahkeme iptal ettiği için yeniden ihaleye çıkılıyor. Muslu-Filyos arasındaki yollarla ilgili ihale süreci bu yıl inşallah başlayacak. Bu yolların tamamlanması Zonguldak’ın Filyos’a bağlanmasını sağlayacak ve yeniden Zonguldak’ın işsizlik problemini giderecek. Zonguldak’ı hem ticaret merkezi hem de yaşam merkezi olarak daha ön plana çıkacak. bu yolların tamamlanmasıyla, Filyos Vadisi Bölgesinde imar planlarının yapılması önemli çünkü önümüzdeki süreçte buralarda çarpık kentleşmenin olmaması için şimdiden imar çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinesinde tüm vadiyi kapsayacak şekilde çalışmalar başladı. Yine bu bölgenin içme suyu ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak üzere tüm çalışmalar yine Devlet Su İşleriyle şuanda yürütülmektedir. Enerji alanında doğalgaz bu bölgenin önemli gelişim imkanlarını sağlayacak. Türkiye Petrolleri şuanda doğalgaz çevrimle ilgili işleme tesisinin temeli sayın cumhurbaşkanımızın buraya geldiği dönemde atılmıştı çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.

ÖNEMLİ YATIRIMLARIN YAPILDIĞI BİR YIL OLDU

İl Özel İdarede önemli yatırımların yapıldığı bir yıl oldu. 61 kilometre sıcak asfalt, 125 kilometre sathi kaplama, 40 kilometre beton yol, 36 bin 654 asfalt yapı malzemesi, 40 bin metrekare parke yapımı sağlandı. 110 bin metre içme suyu borusu, 60 bin metre kanalizasyon borusu temin edildi. Kilimli Hükümet Konağı tamamlandı. Uzun yıllardan beri yapılması gündemde olan Kırat Köroğlu yolu tamamlandı. Gümeli’de belediye yollarının belediye tarafından yapılamaması nedeniyle İçişleri Bakanlığımızdan sağlanan kaynakla geçen yıl 40 kilometresi beton asfalt haline getirildi. Kalan 20 kilometrelik alanında şuan 10 kilometrelik kısmı yapıldı son 10 kilometrenin yapılması işlemleri devam etmekte. Tarımla ilgili olarak 22 adet 525 metrekare sera yine Özel İdare işbirliği içerisinde sağlandı. Üreticilere 22 farklı kalem içinde 53 milyon TL destek verildi. Fındık, ceviz, mavi yemiş, Trabzon Hurması gibi fidan dağıtımı sağlandı. 9 milyon TL ORKÖY kredisi sağlandı. Balıkçı Barınaklarının temizlenmesi önemliydi onlarında taramaları yapılarak temizliği sağlandı. BAKKA tarafından temin edilen imkanla Çaydeğirmeni’nde Artizan ekmek fırınının yapılması, Kdz. Ereğli ve Alaplı bölgesinde arıcılarımız için ana arı üretim projelerine kaynak sağlandı. Bu yıl bu projeleri uygulamaya devam edeceğiz.

ŞUANDA İLİMİZ EN İYİ İLLER ARASINDADIR

Emniyet ve asayişle ilgili vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamaları için her türlü tedbir alındı. Şuanda ilimiz emniyet ve jandarma çalışmalarında ülkemizde iyilik anlamında en iyi iller arasındadır. Rakamalar bazında baktığımızda problemli bir il değiliz. Bu konuda kolluk birimlerimizi tebrik ediyorum. Bu yıl İçişleri Bakanlığının öncelediği yaya önceliği kırmızıçizgimiz, bir hareketine bakar hayat, En İyi Narkotik Polisi Anne ve Uyuma Haydi KADES projelerinin uygulamasında ciddi çalışmalarımız devam etti. Afetlerle ilgili olarak ilimizde, Karedeniz Bölgesinde ve ülkemizde son yıllarda önemli afetlere maruz kaldık. İlimiz bunları az hasarla geçirmekle birlikte heyelanlar çok oldu. Bunun için kamu kurumları ve vatandaşlar olarak daha çok dikkatli olmamız gerekiyor.”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise yaptığı konuşmada Kilimli ve Zonguldak arasındaki duble yol ve tünelleri 22 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanının katılımı ile açılacağını belirterek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER