SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BELEDİYE BAŞKANI ALAN, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI ANLATTI

BELEDİYE BAŞKANI ALAN, KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Bu haber 26 Ocak 2022 - 17:30 'de eklendi ve 129 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan yoğun kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da 5 gündür aralıksız olarak yağan kar yağışı ile birlikte Zonguldak Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini, özellikle ana arterler ve mahalle yollarının ulaşıma açılması konusunda büyük bir efor sarf ettiklerini,  Zonguldak Belediyesi olarak 150 personel, 30 iş makinesi ile ana arterler, hastane yolu ve çeşitli mahallelerinde ulaşımın aksamaması ve vatandaşların mağdur olmaması konusunda çalışmaların titizlikle sürdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Alan gazetecilere açıklamada bulundu.

“150 PERSONELİMİZ, 30 İŞ MAKİNEMİZLE ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ”

“Zonguldak’ımızda yaklaşık beş gündür soğuk hava koşulları ve yoğun kar yağışı ile mücadele ediyoruz, bütün şehir olarak. Şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 50 cm. ama hemen biraz yükseklere çıktığımız zaman, yüksek mevkilerde bir metreyi bulan kar yağışı ile 5 günden beri mücadele ediyoruz. 150 personelimiz, 30 iş makinemizle hem başta ana arterler ve hastane yollarımız olmak üzere mümkün olduğu kadar vatandaşımızın mağdur olmaması için personelimizle elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Tabi öncelikli olarak ana arterler ve hastane yollarımız dedim; diyaliz hastalarımız var, kanser tedavisi gören, kemoterapiye giden ve diğer hastalıklarla boğuşan vatandaşlarımız var. Bunlar için de özellikle 112’nin koordinesi ile beraber Belediye olarak evlerinden alınması, taşınması noktasında gayret gösteriyoruz.

Hamd olsun bu sene su kesintisi yaşamadık.  Şu an barajımız dolmuş durumda. Kısmi olarak ara sıra tahliyeler yapıyoruz, kısmi olarak 2-3 saat kapakları açmak kaydı ile. Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan sabahta da saat 3.50 itibari ile EnerjiSA elektriği kesmek zorunda kaldı. Hatların zayıflığından dolayı 4 tane farklı yerde baraja giden ana enerji hattımızda kopmalar olduğu için11 saatlik bir tamirattan sonra baraja elektrik tekrar verildi ama o sürede de Çevre ve Şehircilik Bakanı’mızın da katkısı ile Zonguldak Belediyesi olarak baraja tahsis ettiğimiz jeneratörümüz yaklaşık 11,5 saat aralıksız çalışarak vatandaşımızın su kesintisi yaşamaması için fayda sağlamış oldu.

BAŞKAN ALAN’DAN ÖZEL ARAÇ SAHİPLERİNE UYARI!

Bunun dışında malumunuz gerçekten belki de son 20 yıldık bu kadar soğuk bir hava ile ve bu kadar yoğun bir kar yağışı ile bırakın Zonguldak’ı ülkemiz de karşılaşmadı. 18 yıl sonra Marmaris’e kar düştü. Bodrum ve Antalya merkezde bile kar yağışı görüldü. İstanbul’u gördük. Tabiki elimizden geldiği kadar Sayın Valimizin koordinasyonunda, bütün kamu kurumları ile beraber bizler de Zonguldak Belediyesi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gayret gösteriyoruz. Tabiki bizlerin bu gayreti yanında, vatandaşlarımızdan da isteklerimiz var. Malum özellikle, özel araçlarını kullanan hemşerilerimizden özel araç kullananlara söylüyoruz; eğer kar lastikleri yoksa mümkün olduğu kadar çıkmamalarını rica ediyoruz. Hatta ve hatta çok acil elzem bir işleri yoksa da mümkün olduğu kadar özel araçlarını kullanmamalarını rica ediyoruz. Çünkü diyaliz hastalarımız var, kanser tedavisi gören, acil tedavi görmesi gereken hastalarımız var bu hastalarımıza ulaşma noktasında ne yazık ki, çarşıda olsun, mahallelerde olsun kar lastiği olmadan yola çıkan vatandaşlarımızın sebebiyet verdiği maddi hasarlı kazalar oluyor ve bunda da gecikmeler oluyor, bunu da istemiyoruz. Bu yüzden sizlerin vasıtası ile de vatandaşlarımızdan ricada bulunuyoruz.” dedi.

“SOKAK CANLILARI İÇİN BİR KAP YEMEK”

Yoğun kar yağışı ile birlikte sokak hayvanlarına da sahip çıkılması gerektiğini hatırlatan Alan, “Sokak hayvanlarımızla ilgili zaten Belediye olarak anonslar yapıyoruz. Mahallelerimizde, sokaklarda gönüllü hayvan severlerimizle beslemeler yapıyoruz ama vatandaşlarımızdan da bu soğuk havalarda sokak canlıları için bir kap yemek koymalarını, onlara bu konuda destek olmalarını rica ediyoruz.”  

Yoğun kar yağışı sonrası kent merkezinde yaklaşık 200’e yakın ağaç devrildiğini, buna da Belediye olarak müdahale ettiklerine söyleyen Alan, “Elektrikle ilgili BEDAŞ’la ilgili ne yazık ki ufak tefek sorunlar yaşıyoruz, yaşamıyor değiliz. Sadece Zonguldak Belediyesi olarak Cumartesi gününden bu güne kadar yaklaşık 200 tane ağaç devrilmesine müdahale etmiş durumdayız ve halen daha müdahale etmeyi bekleyen yerler de var. Vatandaşlarımız da sağ olsunlar mahallelerde, sokaklarda personelimize çay ikram ederek, onlarla beraber bu işlere yardımcı olarak bizlere fayda sağlayama devam ediyor hepsine şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER