SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

İŞÇİ AÇIKLARI ACİLEN GİDERİLMELİ

İŞÇİ AÇIKLARI ACİLEN GİDERİLMELİ
Bu haber 01 Şubat 2022 - 17:31 'de eklendi ve 108 views kez görüntülendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, “Dünyanın enerji talebi önümüzdeki yüzyıl boyunca artış göstereceği ve 2050 yılına kadar enerji ihtiyacının bugünkü seviyesinin en az iki katına çıkacağı beklenmektedir. Dünyada enerji kaynaklarının tükenme ömürlerine bakıldığında petrol ve doğal gazın tükenme ömrü 50-60 yıl, kömürünki ise 100-120 yıl olarak görülmektedir. Kömürün iki önemli kullanım alanı demir-çelik endüstrisi ve termik santrallerdir. Bu açıdan bakıldığında kömürün kalkınmanın temeli olarak önemini koruyacağı ve olumlu bir geleceğe sahip olduğu görülecektir.”

“TTK’NIN ÜRETİM KAPASİTESİ 5 MİLYON TON”

“Ülkemizin taşkömürü tüketimi 39 milyon tonun üzerinde olmasına rağmen ürettiğimiz 2021 yılında özel sektörle birlikte 1 milyon 200 bin tondur. Türkiye Taşkömürü Kurumunun yıllık üretim kapasitesi 5 milyon ton olup ülkemizin taşkömürü ihtiyacının önemli bir kısmını Zonguldak havzasından karşılamak mümkündür.  Taşkömürü koklaşabilir özelliği ile demir-çelik sektörünün ana girdisidir. Erdemir ve Kardemir’in bölgemize kurulmasının sebebi de budur.”

“2018-2021 YILI İTİBARİYLE TOPLAM 1.911 İŞÇİ EMEKLİ OLMUŞTUR”

“Ülkemizde taşkömürü, sadece Zonguldak bölgemizde olup rezerv 1 milyar 517 milyon tondur.

Kuruma her dönemde alınan işçiler (2000, 2006, 2009 ve 2019 yıllarında) üretimi artırmıştır. Ayrıca bu dönemlerde işçi alarak kurumun yaşamasını sağlayan ve katkı koyan herkese teşekkür ederiz. Ancak alınan işçiden fazlası emekli olmasından dolayı üretim artışının sürekliliği sağlanamamıştır. Sadece 2018-2021 yılı itibariyle toplam 1.911 işçi emekli olmuştur.

Yeraltında meydana gelen işçi eksiklikleri Pano Üretim işçiliğinden karşılanmaktadır. Pano üretim işçi eksikliği ise ancak yeni işçi alımıyla mümkün olmaktadır. Bu nedenle yaşanan emeklilikler üretimi etkilemektedir.”

“ÜRETİMİ ARTIRACAK İŞÇİ AÇIKLARI ACİLEN GİDERİLMELİDİR”

“2010-2021 döneminde kuruma 2 bin 902 işçi alınırken 7 bin 377 işçi ayrılmış ve oluşan işçi açığı 4 bin 466’dır. Kurumun 14 bin norm kadrosuna göre işçi açığı 6 bin 571’dir.  Müesseselerin, işlerin yürütümünde acil işçi ihtiyaçlarının da arttığı görülmektedir. Bu nedenle tüm müesseselerin öncelikle acil işçi eksikliğinin giderilmesi ve aynı zamanda (işçi alım süreci de dikkate alınarak) emekli olanların yerine 3 bin işçi alınmalıdır.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER