SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK BAKAN ÖZER’DEN ÖZEL İLGİ BEKLİYOR

ZONGULDAK BAKAN ÖZER’DEN ÖZEL İLGİ BEKLİYOR
Bu haber 03 Şubat 2022 - 16:22 'de eklendi ve 313 views kez görüntülendi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, yarın Zonguldak’a gelecek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in uzunu yıllar Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde Rektör olarak görev yaptığını ve bu şehrin eksikliklerini, yapılması gerekenler konusunda bilgisi olduğunu hatırlatarak, beklentileri olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Zonguldak Milli Eğitim camiasını ve sorunları da çok iyi bildiğini kaydeden Ören, Özer’in Zonguldak’a borcu olduğunu ifade etti.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Sayın Cumhurbaşkanımızın 5 Aralık Cumartesi günü Zonguldak’ta yapacağı Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı tünelleri ve Kilimli sahil yolunun açılışı ile beraber, Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in de Zonguldak’a geldiğini öğrendik. Fakat Sayın Milli Eğitim Bakanımız adeta Zonguldak iline bir çıkarma yaptı. Bildiğimiz üzere Zonguldak’tan da bünyesine pek çok bürokratı aldı, yanında ekip arkadaşları olarak onlarla beraber çalışıyor. Tabu bunlarla beraber adeta bir çıkarma yapıyor Zonguldak’a Sayın Milli Eğitim Bakanı. Bugün itibari ile Bakan yardımcıları ve Daire Müdürleri ilimize gelmeye başladılar. Hatta Zonguldak il Milli Eğitim Müdürlüğü’nde üst üste toplantılar yapılıyor. 

Biz bundan ne anlamak istiyoruz; Sayın Bakanımız Mahmut Özer Zonguldak’ın ekmeğini yiyen, buradan titr alan, buradan Rektörlük alarak Bakanlık koltuğuna kadar uzanan ciddi bir bekraunda sahip ve bu bekraundun ana nüvesi de Zonguldak. Dolayısıyla ben Zonguldak’a borcu olduğunu düşünüyorum Sayın Bakanın ve bu ziyaretlerden Zonguldak Milli Eğitimi adına güzel gelişmeler bekliyorum hatta müjdeler bekliyorum. Zonguldak Cumhuriyetimizin ilk kenti, Zonguldak’ımızda binalar yorgun. Bina yorgunluğu ile beraber artık okullarımızın da fiziki yeterliliğini de kaybetmiş durumda. Deprem dayanıklığı pek çoğunun yapıldığı zaman problemli ve hasarlı, riskli çıkıyor. Dolayısı ile en azından eskiyen okullarımızın yenilenmesi noktasında çaba bekliyorum.

Zonguldak hizmete aç bir kent. Zonguldak’tan herkes ekmeğini almış, yemiş ve başka yerlere yatırım yapmış. Siyaseten güç almış, başka yerlere hizmet etmiş ama bu dönemde en azından Zonguldak milletvekillerinden alamadığımız hizmeti biz Sayın Bakan’dan bekliyoruz ve Zonguldak’a borcu olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda Zonguldak Milli Eğitimi’nde, Milli Eğitimin önünü açıcı hamleler bekliyoruz.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER