SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YILDIRIM: ZONGULDAK DOĞALGAZIYLA TÜRKİYE’Yİ, MİLLETİ ISITACAK

YILDIRIM: ZONGULDAK DOĞALGAZIYLA TÜRKİYE’Yİ, MİLLETİ ISITACAK
Bu haber 05 Şubat 2022 - 16:18 'de eklendi ve 121 views kez görüntülendi.

Yapımı tamamlanan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ve Kilimli sahil yolunun açılışı eski Başbakanlardan, AK Parti Genel Başkan Vekili Binalı Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı açılışa, AK Parti Genel Başkan Vekili Binalı Yıldırım katıldı.

Zonguldak Madenci Anıtı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Yıldırım, “Zonguldak’a hiçbir zaman Cumhurbaşkanımız gelirken, bakanlarımız gelirken eli boş gelmedi. Ya bir temel atma ya da birçok eserin açılışını gerçekleştirmek için burada oldular. Zonguldak yıllarca taşkömürü ile Anadolu topraklarını ısıttı” dedi.

“Filyos ve endüstri bölgesi sadece Zonguldak’ın değil, Bartın’ın Karabük’ün de dünyaya açılan kapısı niteliğindedir” diyen Yıldırım, Zonguldak’ın bundan sonra da çok daha güzel şeylere layık olduğunu ifade ederek şunları konuştu.

“ZONGULDAK YILLARCA TAŞKÖMÜRÜ İLE ANADOLU TOPRAKLARINI ISITTI”

 “Coğrafyayı görünce yolumuzu değiştirmiyoruz, tünelle delip geçiyoruz. Madenciler siz yıllarca sanayinin çarklarının dönmesi için çalıştınız. Zonguldak Uzun Mehmet’in memleketi, uzun adamdan da selam getirdim. Aynı zamanda merhum Başbakanımız Bülent Ecevit’in de memleketi. Allah rahmet eylesin. Bu memleket, ülke için taş üstüne taş koyan hizmet yapan herkesten Allah razı olsun. Alın terini ekmeğine katarak milletimizin, ülkemizin gelişmesi için çalışan Zonguldak şehri bundan sonra da çok daha güzel şeylere layık.

Zonguldak’a hiçbir zaman Cumhurbaşkanımız gelirken, bakanlarımız gelirken eli boş gelmedi. Ya bir temel atma ya da birçok eserin açılışını gerçekleştirmek için burada oldular. Zonguldak yıllarca taşkömürü ile Anadolu topraklarını ısıttı. Şimdi Zonguldak doğalgazıyla Türkiye’yi, milleti ısıtacak. Zonguldak’ta yerli gazımız inşallah 2023’te kullanıma sunulacak.

İşte Zonguldak böyle bir şehir, hem üretiyor hem de ülkemizin geleceğine kalkınmasına katkı sağlıyor. Zonguldak’ta çok önemli bir projeyi Cumhurbaşkanımızın iradesiyle hayata geçirdik. Birçok proje hayata geçti ama Filyos Projesi kalbidir. Çok karşı çıktılar, engel olmaya çalıştılar. Ancak dedik ki inatta bir murattır bu projeyi gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah hepinizden razı olsun. Filyos ve endüstri bölgesi sadece Zonguldak’ın değil, Bartın’ın Karabük’ün de dünyaya açılan kapısı niteliğindedir. Akdeniz’den dünyanın bütün ülkelerine, Filyos’tan İç Anadolu, Ege ve bütün Ortadoğu’ya ticaretin ve üretimin merkezi Filyos’ta çok yoğun bir şekilde lojistik hizmetler yapılacak. Böylece Zonguldak tekrar bir parlayan yıldız gibi ülkemizin lokomotif illerinin başında gelmeye devam edecek. Bugün de açılışlar gerçekleştireceğiz.

“BİZ EMEĞİN VE ALIN TERİNİN DİYARI ZONGULDAK’I SEVİYORUZ, SİZLERİ SEVİYORUZ”

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan burada bizim konuşmamızdan sonra şu ekranda sizlerle buluşacak. Sizlere hitap edecek. Açılış öncesi müjdelerini paylaşacak. Az önce Milli Eğitim Bakanımız burada konuşmasında Zonguldak için yapılan birçok eserden bahsetti. Çok okullar yapıldı, çok işler yapıldı. Allah razı olsun yapanlardan emeği geçenlerden. Aslında Milli Eğitim Bakanımız da bir Zonguldaklı, 16 sene az değil. Bu şehirde yaşamış. Bu şehirde eğitime, üniversiteye hizmetleri dokunmuş. Şimdide ülkenin her tarafında Cumhuriyetin 100. Yılına giderken geleceğimiz olan gençlerimizi daha donanımlı hale getirmek için büyük hedeflerle çalışmasına devam ediyor. Biz emeğin ve alın terinin diyarı Zonguldak’ı seviyoruz, sizleri seviyoruz. Ekonomimize değer katan bu güzel şehrimizi daha da geliştirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Son üç yılda az sonra Cumhurbaşkanımızın da katılacağı açılışımız için 12 bakanlığımızın, il özel idaremizin, belediyelerimizin yaptığı tam 84 eserin toplu açılışını yapıyoruz bunların tutarı 3,5 milyar lira helali hoş olsun.” diye konuştu.

Madenci Anıtı’nda gerçekleşen Mitinge; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, AK Parti il Başkanı Zeki Tosun’un yanı sıra çok sayıda Genel Müdür ve üst düzey bürokrat katıldı.

Madenci Anıtı’ndan Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Tünelleri ve Kilimli sahil yolunun açılışını gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Vekili Binalı Yıldırım daha sonra kendi kullandığı araçla tünellerden Kilimli’ye hareket etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER