SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

COŞKUN: ACİL DESTEK PAKETİ BEKLİYORUZ

COŞKUN: ACİL DESTEK PAKETİ BEKLİYORUZ
Bu haber 08 Şubat 2022 - 17:22 'de eklendi ve 384 views kez görüntülendi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun yaptığı açıklamada, “Hükümetimizden bu zor dönemimizde kredi faizlerinin silinerek mevcut borçların 2023 yılı başına kadar ertelenmesini, Esnaf ve Sanatkârlarımıza 6 ay ödemesiz 50.000-100.000 TL’lik nakit kredi ihtiyacının faizsiz olarak kredi garanti fonu desteği ile sağlanması, sigorta ve Bağ-Kur gibi aylık ödemelerin altı ay ertelenmesini bekliyoruz” dedi.

Coşkun açıklamasında, ”Esnaf Pandemi, yasaklar, kapanma derken şimdi de içinden çıkılmaz doğalgaz, akaryakıt ve elektrik zamları ile bir kez daha çarpılmıştır. Toplumun güler yüzü eli açık insanı ahi ocakları mensupları pandemi süreci ve hayat pahalılığının dayanılmaz sonucu haddinden fazla yıpranmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Bugün bu acımasız elektrik zammı sonucu dükkanın da ve evinde elektrik düğmesini açamaz hale gelmiş işyerleri bu zamlarla elektrik kullanamaz duruma düşürülmüştür. Artan girdi maliyetleri, asgari ücret, akaryakıt ve her şeye gelen zincirleme zamlarla esnafımız son durağa gelmiştir. Esnaf sanatkârlarımız için bundan sonra iflas ve işyeri kapatmadır ve imdat zilleri çalmaya başlamıştır. Bugün itibari ile toplumun en düşük seviyeli grubu ne acıdır ki maalesef ahi ocağı esnaf ve sanatkârlar olmuştur. Elektriğe, akaryakıta ve doğalgaza yapılan zamlar sonucu esnaf iş yapamaz hale düşürülecek, tüm ürünlerin fiyatı artacak hayat şartları bir o kadar daha zorlaşacaktır.

Bu süreçte ülke yöneten hükümetimizden elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarının gözden geçirilerek tekrar geri çekmesini acilen talep ediyor ve içimizi rahatlatacak mesaj bekliyoruz. Yaşanabilir, nefes alabileceğimiz sürdürülebilir bir esnaf destek paketinin çok acil hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

Hükümetimizden bu zor dönemimizde kredi faizlerinin silinerek mevcut borçların 2023 yılı başına kadar ertelenmesini, Esnaf ve Sanatkârlarımıza 6 ay ödemesiz 50.000-100.000 TL’ lik nakit kredi ihtiyacının faizsiz olarak kredi garanti fonu desteği ile sağlanması, sigorta ve bağ-kur gibi aylık ödemelerin altı ay ertelenmesini bekliyoruz.

Esnaf toplumun can damarıdır, esnaf toplumun sigortasıdır, esnaf ve sanatkârsız bir toplumun olması asla düşünülemez” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER