SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DOKTORLAR NİYE KAÇIYOR?

DOKTORLAR NİYE KAÇIYOR?
Bu haber 08 Şubat 2022 - 17:14 'de eklendi ve 189 views kez görüntülendi.

Son 2 senedir ülkemizde üniversiteyi bitiren gençlerimiz Avrupa ülkelerine gidip mesleklerine göre iş buluyorlar.

Özellikle elektronik ve Tıp öğrencileri gidiyor.

Ülkemizde bu tür mühendis ve doktorlar çok çalışmalarına rağmen hem can güvenliği, hem de ekonomik şartlardan dolayı Türkiye’de çalışmak yerine, Avrupa ülkelerini tercih ediyorlar. Özellikle son 2 senedir Tıp öğrencileri, pratisyenler dahil olmak üzere Almanca ve İngilizceyi biliyorlarsa Almanya ve İngiltere’ye gidiyorlar. 

Geçen sene 4 bine yakın Doktor Almanya’ya gitmiş.

Almanya ve İngiltere kapılarını Türk doktorlarına sonuna kadar açmış.

Türkiye’de sağlık birçok Avrupa ülkelerinden çok daha iyi ama hem son zamanlarda doktorlara olan saldırılar, hem de doktorların aldıkları ücretler nerede ise bir asgari ücret seviyelerinde.

Ülkemizde her geçen gün doktor açıkları, fakültelerinden istifa edip özel hastanelere giden doktorların daha iyi şartlarda çalışma fırsatı buluyorlar.

Bir İstanbul’da devlette çalışan doktorların geçinmesi çok zor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ve birçok ilde özel hastane sayıları yüzlerce olurken, bakın Almanya’da, İngiltere’de bir şehirde özel hastane sayıları 3-5’i geçmiyor.

Türkiye’de sağlık artık bir rant sektörü haline geldi.

Bugünn devlette çalışan doktor 15-20 bin TL alırken, özel hastanelerde en az maaş alan doktor 50 binden başlayıp, 100 binlere kadar çıkabiliyor.

Eskiden Türkiye’de Tıp Fakültelerinin sayıları 5-10 civarındayken, senelik mezun sayısı Bin-İki Bin’lerdeydi. Doktor sıkıntıları çekiliyordu. Oysa şimdi hükümet nerede ise her ilde Tıp Fakülteleri açtı ve mezun sayıları da 15-20 binleri bulmasına rağmen hala hastanelerde belirli branşlarda doktor açıkları var.

Her meslekte insanların hata yapma olasılığı da olabilir ama doktorların, hemşirelerin hata yapma şansları yoktur. Çünkü insan sağlığı çok daha önemli.

Şiddete en çok maruz kalan meslek grubu da doktor, hemşire ve sağlık çalışanları.

***

ŞEYTAN ÜÇGENLERİ MİSİNİZ!

Ülkemizin ve Zonguldak’ımızın birçok sorunları var.

Zonguldak 5 Şubat tarihinde Cumhurbaşkanı’nı beklerken, Sayın Cumhurbaşkanımızın Koronavirüs olmasından dolayı Zonguldak’a gelemedi.

Şehir insanı TTK ve birçok yatırım için vatandaşlar Cumhurbaşkanı’ndan müjdeler bekliyordu. Gelemedi, yerine eski Başbakan ve eski Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım geldi.

Müjde yerine nasihat verdi.

Şehirde ekonomik açıdan esnaf dükkan kapatırken, TTK 50 binlerden 7 bin kişi ile üretim yaparken, işsizlik hat safhada iken şehrin insani görünümlü bazı şeytani fikirliler hala iş başında.

***

Son 2 aya yakındır varsa, yoksa Kızılay?

Ne Kızılay mış, ne rant varmış bu Kızılay başkanlığında.

Herkes bir birlerinin önünü kesmek için iftiralar atıyorlar. İnsanları karalıyorlar.

Dr. Fatih Akça’ya görev verdiler, yönetimini yaptı birileri sonra listeye bazı siyasiler müdahale etmek istemiş.

Dr. Fatih Akça’da kabul etmemiş.

Şehrin fitnecileri, şeytanları başlamışlar senaryolara.

Lazı, gıvırcığı, hovardası, avantacısı her kesimden ekipler varmış talipliler arasında.

Demek ki bu Kızılay başkanlığında rantlar, aşna fişne olayları çokmuş ki, bazı insanlar o koltuğa oturmak için adeta savaştaymış gibi mücadele veriyor.

Siyasileri, Belediye başkanlarını, AK Parti il başkanını işin içine sokmak için şeytani işlerin peşindeler.

AK Parti il Başkanı Zeki Tosun ile milletvekilleri ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın aralarını açmak için her gün bazı basına yazdırıp, çizdiriyorlar.

Bu da yetmedi;  Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tosun’u da bu işin içine çekmek istiyorlar.

Hasan Tosun’un işi başından aşmış ne işi olur Kızılay başkanlığı ile. Bazı şeytanların işi Dr. Hasan Tosun üzerinden ağabeyi AK Parti il Başkanı Zeki Tosun’u yıpratmak, il başkanlığından indirmek.

Efendim; “hastaymış, görevi bırakmalıymış!” tabiki yerine de getirecekleri vatandaşı da hazırlamışlar bile.

Beyzadeler, akıl fukaraları; sizler bilmiyor musunuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da bazı rahatsızlıkları var, o da görevi bırakmalı mı?

Hastalığı veren Allah şifasını da verir.

Bakın siyasette hiçbir muhalefet liderleri hastalık konusunda Sayın Cumhurbaşkanı hakkında, hastalığı konusunda bir kez olsun eleştiri yaptılar mı?

Koronavirüse yakalanan Sayın Cumhurbaşkanı’na tüm muhalefet partisi genel başkanları, milletvekilleri “geçmiş olsun” mesajları ile iyi dilek temennilerini ilettiler.

Sizler ne yapıyorsunuz;

AK Parti il Başkanı Zeki Tosun gitsin, Zonguldak AK Parti kurtulsun sevdasındasınız.

Zeki Tosun hastalığı ile uğraşırken kar, kış, yağmur, soğuk demeden gece, gündüz görevinin başında Zonguldak’a hizmet için mücadele veriyor.

Zamanı gelince herkes oturdukları koltuklardan kalkacaktır, koltuklar kimseye baki değildir ama zamanı geldiğinde Zeki Tosun babamın oğlu değil ama görevini layıkı ile yapıyor.

Siz siz olun şehre hizmet için bir şeyler yapın.

Şeytani fikirlerinizle milleti birbirine kırdırıp ortalıkta fitne fesatlık yapmayın.

Şehir; milletvekilleri ile il, ilçe başkanlarıyla, Belediye başkanlarıyla bir bütündür.

Siz şeytanlar aradan çekilin. Saygılar…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER