SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VİRÜS HIZLA YAYILIYOR DİKKAT!

VİRÜS HIZLA YAYILIYOR DİKKAT!
Bu haber 08 Şubat 2022 - 17:19 'de eklendi ve 361 views kez görüntülendi.

2019 yılının son çeyreğinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve yüzbinlerce insanının hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19, aradan 2 yıl geçmesine rağmen etkisini hala sürdürüyor.

Bilim insanlarının özverili çalışmaları sonrası geliştirilen aşılar ile Covid-19 salgınının yayılma ve ölüm oranları kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Ancak Covid-19 pandemi virüsü de ilk ortaya çıktığı andan günümüze kadar sürekli değişimler geçirip yeni varyantlar oluşturarak etkisini sürdürmeye çalışıyor. Covid-19 virüsünün son varyantı olan Omicron varyantı da 2021 yılının son çeyreğinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına almış bulunuyor. Omicron, Delta varyantına göre yüksek bulaşıcılık hızı ve daha fazla virüs yükü ile dikkati çekiyor

ZONGULDAK’TA DA VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR!

Zonguldak’ta korona virüs vakalarında artış sürüyor. 15-21 Ocak tarihinde 100 binde 426,25 olan vaka sayısı 528, 41 oldu. Zonguldak’ta korona virüs vaka sayıları tırmanışa geçti. 15-21 Ocak tarihinde 100 binde 426,25 olan vaka sayısında artış yaşanırken büyük artış yaşanırken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yeni korona haftalık vaka sayılarını açıkladı. Zonguldak’ta korona virüs vaka sayısı 15-21 Ocak tarihinde 100 binde 426,25 olan vaka sayısı 528,41 oldu. Vaka sayılarındaki artış Hayat Eve Sığar uygulamasına da yansıdı. Kent genelindeki artışların dikkat çektiği haritada kent merkezinin yüksek riskli olarak gözükürken hastanelerde yoğunluk yaşandı.

HASTANEDEKİ DOLULUK ORANI YÜZDE 80’İ BULDU

Covid-19 salgını ve yeni varyantların ortaya çıkmasından Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da önemli oranda artışlar olduğu kaydediliyor. Zonguldak il genelinde vaka sayıları hızlı bir artış trendine geçerken, en fazla vakanın Ereğli’de olduğu öğrenildi.

Zonguldak’ta vaka sayılarında belirgin bir oranda artış olduğu kaydedilirken, Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki yoğun bakım ünitesinin doluluk oranının ise yüzde 80 civarında olduğu öğrenildi. 

AŞI OLANLARA DA BULAŞIYOR!

Öte yandan; COVİD-19 virüsünün aşı olmayanlarda daha ağır seyrettiği, yoğun bakımlarda yatanların çoğunluğunun aşı olmayanlar olduğu öğrenilirken, aşı olanlara da bulaştığı ancak bu illet hastalığı hafif geçirdikleri ifade edildi.

Uzmanlar, salgında ortaya çıkan yeni varyantın hızla yayılım eğilimi gösterdiğini, özellikle ve özellikle “Maske, Mesafe ve Temizlik” kurallarına mutlaka uyulması ve en önemlisi de aşı olunması gerektiği hatırlatılıyor.

YERLİ AŞI DAĞITILMAYA BAŞLANDI

Türkiye’nin yerli ve milli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ın yeni serilerinin Sağlık Bakanlığınca dağıtılmaya başlandı.

Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamada; 7 Şubat Pazartesi gününden itibaren yerli ve milli aşı TURKOVAC’ın Atatürk Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya başlandığı belirtildi. Açıklamada, “MHRS web, MHRS mobil, Alo 182 ve e-nabız üzerinden randevu alan 18 yaş üstü vatandaşlarımız aşılarını güvenle olabilirler.” denildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER