SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZEKİ TOSUN: ZONGULDAK’IN BAKANI OLDUĞUNU BİZLERE HİSSETTİRDİ

ZEKİ TOSUN: ZONGULDAK’IN BAKANI OLDUĞUNU BİZLERE HİSSETTİRDİ
Bu haber 08 Şubat 2022 - 17:17 'de eklendi ve 233 views kez görüntülendi.

AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, geçtiğimiz Cumartesi günü Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı tünelleri ve Kilimli sahil yolunun açılışı nedeniyle Madenci Anıtı’nda yapılan mitingin kalabalık olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek tüm Zonguldaklılara teşekkür etti.

 AK Parti İl Başkanımız Zeki Tosun Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer ziyaretini değerlendirdi;

Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer şehrimizdeki Açılış Törenlerine katıldı ve müjdeleri bir bir sıraladı.

Hasretle beklediğimiz, özlem duyduğumuz Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldaklı hemşerilerimizle kavuşması covit-19 rahatsızlığı sebebiyle ileriki günlere kaldı.

Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Değerli Eşi Emine Erdoğan Hanımefendiye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Mevlam bir an önce sağlıklı bir şekilde görevinin başına dönmeyi nasip eylesin. Allah başımızdan eksik etmesin.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer Zonguldak ziyaretinde şehrimiz için önemli açıklamalarda bulundu. Zonguldak’ın bakanı olduğunu bizlere hissettirdi.

“2022 yılında Zonguldak’ın eğitimle ilgili hiçbir eksiğinin kalmayacağını, Zonguldak’ın 2023’te çok daha gelişmiş, sorunlarını çözmüş, yeni projeleri olan, geleceğe umutla bakan bir şehir olacağını bizlere müjdeledi.

Ayrıca kıymetli Bakanımız Sayın Özer; Zonguldak il genelinde yapımı devam eden yatırımlar ve planlamalar hakkında ‘’Zonguldak’a vefa borcum var’’ diyerek bizleri mutlu etti.

60 yıllık özlem olan öğretmenlere has ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Meclisten geçtiğini de duyurdu.

Zonguldak’ın memleketi olduğunu ve hayatının 16 yılını bu kentte geçirdiğini hatırlatması ise Zonguldak’lı Bakan tanımlamasının ne kadar yerinde olduğunu gösterdi. Zonguldak’ta bulunduğu süreçte yaklaşık iki dönem rektörlük yaptığının altını çizen bakanımız;

“Çok sevdiğim bir kent. Bugün Sayın Valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız, millî eğitim müdürümüz, ilçe millî eğitim müdürlerimizle birlikte Zonguldak’taki eğitimin kalitesini nasıl artırabiliriz, hangi yatırımları yapabiliriz bunları birlikte değerlendireceğiz. İnşallah çok güzel müjdeleri sizlerle toplantı sonrasında paylaşma imkânımız olacak.

Hakikaten Zonguldak’a vefa borcum var. Onun için bu vesileyle Millî Eğitim Bakanlığının tüm imkânlarını, inşallah, şehrimizle paylaşma imkânımız olacak. Zonguldak’taki eğitimin kalitesinin artmasına katkılarından dolayı başta Sayın Vali’miz olmak üzere değerli milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il millî eğitim müdürümüze ve ilçe milli eğitim müdürlerimize, tüm okul müdürlerimize çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle Zonguldak’a verdiği değeri ortaya koydu.

Kentteki çalışmalar hakkında bilgi verdiğimiz Bakanımız daha sonra İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılarak sorunları yakından dinleme fırsatı buldu.

2022 YILINDA ZONGULDAK EĞİTİM ALANINDA PARLAK BİR YIL YAŞAYACAK.

İl başkanımız Zeki Tosun “2022 yılında tamamlanmak üzere 350 Milyonluk bir yatırımı Zonguldak’a kazandırılacak.  350 milyon liralık yatırımın 50 milyonluk kısmı onarımlara ayrılacak. Zonguldak’ımızın binaları, tarihî ve eski binalar olduğu için onları bir elden geçirme, imkân ve fiziki kapasitelerini daha güçlendirmeyle ilgili yatırımlar olacak. Geriye kalan 300 milyonluk yatırım ise doğrudan okul öncesi, anaokulundan ilkokula, ilkokuldan ortaokula ve liseye kadar farkı alanları kapsayan yatırımlar olacak.”

ZONGULDAK’A “ÖZEL EĞİTİM KAMPÜSÜ YAPILACAK.

Alaplı’ya 8 derslikli yeni anaokulu inşa edecek, Çaycuma’ya 150 kız ve 150 erkek öğrenci için 300 yatak kapasiteli TSO Fen Lisesi Pansiyonu ile 16 derslikli bir ilkokul yapılacak.

Devrek Çaydeğirmeni’ne ise 12 derslikli ortaokul ve 8 derslikli anaokulu inşa edilecek.

Yine Devrek merkeze 8 derslikli ilkokul ek binası yapılacak.

Ereğli’ye özel eğitim anaokulu, özel eğitim uygulama okulu, temel eğitim, ortaokul ve lise, 3 kademede de uygulama okullarını da içerecek şekilde bir özel eğitim kampüsü yapılacak.

Kilimli’ye 24 derslikli bir ilkokul yapacak. Bunların haricinde daha önceden halk eğitim merkezi binası yapılması, aynı zamanda bilim sanat merkezi, il millî eğitim müdürlüğü ve rehberlik araştırma merkezinin yapılmasıyla ilgili ödenekler gönderilmişti. Ancak 2021 yılı içerisinde bazı proje revizyonlarından dolayı gecikmeler yaşandı. 2021’den kalan ve 2022 yatırımlarımızı güncellenen fiyatlarla hızlı bir şekilde yapacağız. Zonguldak’ta 2 tane bilim ve sanat merkezimiz var. Ek olarak 3 tane daha yapılacak. Bunlar ise Çaycuma, Devrek ve Alaplı’ya tahsis edilecek. Mimari planlamalara göre Zonguldak’a 2022 yılı içerisinde ilave yatırımlarda eklenebilir

Bakanımızın bu ziyaretiyle Zonguldak’ta eğitimin okul öncesinden, liseye kadar tüm kademelerindeki niteliği artırmayla ilgili ve 2022 yılında tamamlamak üzere 350 milyonluk bir yatırımı kazandırmış oluyoruz. Bu yatırımların Zonguldak’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Her zaman dediğimiz gibi ” Yaparsa AK Parti Yapar! ” 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER