SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

NİHAYET AÇILIYOR!

NİHAYET AÇILIYOR!
Bu haber 22 Şubat 2022 - 15:54 'de eklendi ve 937 views kez görüntülendi.

Yaklaşık 2 seneye yakın zamandır inşaatı biten ve iki senedir boş bir vaziyette duran okul binası 15 gün önce Zonguldak’a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatı ile 2 senedir bir türlü açılmayan okul binasının Sosyal Bilimler Lisesi olarak açılması talimatını vermişti.

Zonguldak Milli Eğitim Müdüresi Züleyha Aldoğan okulun açılması için son 10 gündür yoğun bir şekilde yeni okulun açılması için çaba gösterirken, skandallar peş peşe gelmeye başladı.

SKANDALLARI SIRALAYALIM!

VARAN-1

Okul binası biteli 2 seneye yakın oldu. İl Özel İdare veya Çevre il Müdürlüğü’nün kurduğu kabul komisyonu kabulünü yaptı ama 2 senedir okulda ne güvenlik, ne bir yetkili olmayınca okul harabeye dönmüş, okulun kapıları kırılmış içerideki tuvalet muslukları, camlar kırılmış, yangın tüpleri boşaltılmış, tavanlar sökülmüş binanın içinde-dışında birçok tahribatlar olmuş. O bölgenin bazı kendini bilmez alemcileri okulun içinde bali, alkol muhabbetleri gırla gitmiş. Gerek okul içi, gerekse okulun önü her akşam alemcilerin mekanı haline gelirken yetkililer koltuklarında mışıl mışıl uyumuşlar.  Ne zaman ki Zonguldak’ta okul sorunları artarken, gazeteciler gündeme getirince, Milli Eğitim Bakanı okulun açılmasını emredince orada 2 sene önce yapımı biten ve kabulü yapılan okul akıllarına gelmiş.

Türkiye’de çarpık düzenin en bariz örneği; bu milyonlarca lira paralar harcanarak yapılan kamu binaları açılmadan çürümeye yüz tutarken devlet ve milletin paraları çarçur ediliyor.

Yetkililer, il müdürleri koltuklarında otururken binalar çürümeye bırakılıyor. Devletin milyonlarca lira paraları harcanıp eserler yapılıyor, ne hikmetse 2 senedir bir okulu açamıyorlar.

Binanın projesi yanlış olduğundan dış cepheye kaplanan taş yünü malzemeler ağır olduğu için aparatları sık atmadığı için tırnaklar o ağır taş yünü kaplamayı taşımaz.

Binayı teslim alan yetkililer, binanın dışına bakınca “oldu mu, görüntü güzel mi!” tamam. Bunu anlayacak kişiler detay mühendisleridir, bu mühendisler de birçok kurumda yok.

Bu dış cephenin bu günlerde düşmesi ileride okullar açılınca doğabilecek bir kaza Allah göstermesin ölümlere sebebiyet verebilir. Bu da müteahhidin hatasıdır.

Kurumlara yapılan binalarda görüntü dekoratörlüğü sağlamak için bu tür malzemeleri kullandırıyorlar, sırf görüntü olsun misali sonunu düşünen yok.

VARAN-2

Okul bu ay sonuna kadar Sosyal Bilimler Lisesi olarak açılacak, inşallah Müdür olarak atanacak kişi Tarih, Edebiyat, ve İngilizce branşlarında bir öğretmen olması lazımken, Zonguldak Milli Eğitim Müdüresi  Züleyha Aldoğan yönetmeliği hiçe  sayarak Zonguldak’ta birçok branş öğretmenliği varken, Kilimli’den Ana Okul müdürünü yeni açılacak Sosyal Bilimler Lisesi’ne bir anlam veremedik. Orta Öğretim yönetici atama yönetmeliğinin d) bendi şöyle diyor; “Sosyal Bilimler Liselerine müdür olarak görevlendirileceklerde  Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Psikoloji veya yabancı  dil öğretmeni olmak” şeklinde bir yönetmelik var.

VARAN-3

Zonguldak Milli Eğitim Müdüresi Züleyha Aldoğan Zonguldak’a gelip göreve başladığından beri hala Zonguldak’ta Milli Eğitim’e hakim görünmüyor. Okullarda ne olup bittiğinden haberi yok. Okul müdürleri ile bazen yaptığı toplantılarda okulla ilgili olmayan, okula hiç gelmeyen müdüre üstün başarısından dolayı toplantıda teşekkür ederken, acaba neye göre teşekkür ettiğini kendisi de biliyor mu? Müdüre hanımın en iyi yaptığı okul kantinlerini bol bol denetleyip, kantincilere fırça atması. Okul kantinlerini kantincilere fırça atması tek yaptığı iş şu anda bu. Bir kantini denetlerken, şu lafı söylemiş; “Kendi çocuğumu bu kantinlere yollamam”. Veliler kantinlere çocuklarını güvenerek yolluyorlar Müdüre hanım!

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER