SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KIZILAY’IN RANTLARI?

KIZILAY’IN RANTLARI?
Bu haber 08 Mart 2022 - 15:02 'de eklendi ve 271 views kez görüntülendi.

Günler geçiyor, Zonguldak’ta hem siyasette, hem de Kızılay’da dumanlar yükseliyor, pis kokular etrafa yayılıyor.

Ama ne bir siyasetçi, ne de Kızılay’ın görevden alınan yönetim, ne de denetime gelen müfettişlerden hiçbir açıklama gelmedi.

Yeni atanan Başkan ve yönetim kurulu üyelerinden de şu ana kadar kamuoyuna açıklama yapılmadı.

Eski yönetim görevden alındı, yeni bir oluşum yapılıyordu. Dr. Fatih Akca başkanlığında bir liste yapıldı ama bazı gruplar listeye müdahale etmek istediler.

İsimler verdiler, 4 tane cemaat ve derneklerden listeye kişiler verilmek istenince, Dr. Fatih Akca görevi kabul etmedi ve çekildi.

Şimdi beyzadelere soruyorum;

Kızılay yönetiminde cemaat temsilcilerinin ne işi olur?

Hayırsever insanların yaptıkları yardımların bir kısmını cemaatlerin yurtlarına mı aktarılacaktı?

Birçok konuda kamuoyunun beklediği Dr. Fatih Akca’nın niye görevi kabul etmedi, listeye kimler, hangi isimleri verdiler?

Hangi siyasetçi Kızılay listesine müdahale etmek istedi?

Zonguldak’ta rant kapısı haline gelen Kızılay bir anda AK Parti’de milletvekilleri, il başkanı, ilçe başkanı, belediye başkanlarını işin içine çekerek, bir birlerine düşman haline getirdiler.

Kızılay’da niye böyle skandallar gündeme geldi?

Ereğli Kızılay başkanlığında da uzun zamandır yolsuzluklar konuşuluyordu.

Eski yönetim görevden alınmıştı. Genel merkez tarafından geçici yönetim atandı, görevden alınan yönetimin yaptıkları incelenince bazı usulsüzlükler görülmüş inceleme başlatılınca eski yönetimden bir cengaver tüm suçları üzerine almış ve kendisine 14 bin TL gibi bir zimmet çıkmış ve olay şimdilik kapandı gözüküyor.

Ereğli’de yeni göreve gelenler geçtiğimiz günlerde genel kurul yaparak seçimle göreve geldi işi sık dokuyup, ince eliyor. Geçmişte yapılan yanlışlıklara düşmemek için güzel bir yönetim yaptılar.

Kızılay’da Genel merkezden Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere gelen paraların nerelere harcandığı belli değil.

Kızılay’da her yapılan bağışların ayrı ayrı makbuzları vardır.

Armudun makbuzunu, elmaya kesemezsin!

Ereğli Kızılay teşkilatında aynı böyle yapılmış.

Sonuçta hem Zonguldak, hem de Ereğli Kızılay şubeleri Allah için değil rant için çalışmışlar. İhtiyaç sahipleri yardım beklerken, beyzadeler hem kendilerine, hem de yandaşlarına rant sağlamışlar. 

***

SİYASET

TBMM’de grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti’de Zonguldak teşkilatlarında sular durulmuyor.

Zonguldak AK Parti teşkilatları sözde birlik, beraberlik mesajları verirken, gerçekte koltuk ve rant peşinde koşuluyor.

CHP’de her zaman olduğu gibi sessiz, sedasız işi getirmenin peşindeler.

MHP’ye gelince; demokrasiyi bir kenara bırakarak üyelerin seçtiklerini görevden alarak atanmışlara görev veriyorlar.

Gerçek ülkücüler dışlanırken, tabana zıt insanlar göreve getiriliyor.

Taban son görevden almalar yüzünden huzursuz. İl ve ilçe başkanı her zaman birlik ve beraberlik mesajları veriyorlar kamuoyuna.

İYİ Parti’de her geçen gün bazı rahatsızlıklar su yüzüne çıkmaya başladı. İYİ Parti Ereğli teşkilatında son zamanlarda gerek ilçe teşkilatında, gerekse üyeler arası istifalar parti tabanında büyük huzursuzluklar yaratıyor. Ereğli’de sağlam ve dik duran bir ilçe başkanı var. Partisine bir oy fazla nasıl artırırımın peşinde mücadele veriyor ama Ereğli’de çok baş olduğu için iktidara aday olarak gösterilen TBMM’nin kilit partisi durumundaki İYİ Parti’de şimdiden Ereğli’de bazı isimler hem Zonguldak il başkanlığı, hem de yapılacak milletvekilliği seçiminde söz sahibi olmanın peşinde.

Zaten ülkücülerin durağı olan MHP’nin yanlış politikası yüzünden ülkücüler dağılmaya başladı.

Hem MHP’de, hem de rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurduğu Büyük Birlik Partisi’nin yanlışlarından gerçek ülkücülerin bazıları Remzi Çayır’ın kurduğu Milli Yol Partisi kurularak ülke genelinde yüzde 80 il ve ilçe teşkilatlarını kurarak halkın içine indiler.

Remzi Çayır 12 Eylül’de birçok işkencelere maruz kalarak bazı suçları kabullenmek zorunda kalan bir ülkücüdür.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun MCP’den istifa ederek BBP’de kurucu üye oldu. Alperenlerin davası adlı kitaplara imza atan bir ülkücüdür. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun Genel başkan yardımcılığını senelerce yaptı ve yeni yapılacak seçimlerde Milli Yol Partisi ile seçimlere girecektir.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER