SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DEĞİRMENAĞZI TÜNELİ GAZ TÜNELİNE DÖNÜŞTÜ

DEĞİRMENAĞZI TÜNELİ GAZ TÜNELİNE DÖNÜŞTÜ
Bu haber 10 Mart 2022 - 16:11 'de eklendi ve 395 views kez görüntülendi.

Zonguldak- Ereğli Karayolunun27 Ocak 2022 tarihinde Ilıksu mevkiinde meydana gelen heyelan, kent ulaşımında önemli aksamalara neden olurken, bir kişinin yaralandığı olayda büyük bir facianın eşiğinden dönülmüş, yola düşen kayaların ardından karayolunun Ereğli istikameti araç trafiğine kapatılmıştı.

Kapatılan yolun muhtelif kesimlerinden heyelanların meydana gelmeye devam ettiği Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın geçtiğimiz günlerde bölgede yaptığı incelemelerin ardından ortaya çıkarken, Milletvekili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yolun heyelan ıslah ve yıkıntı kaldırma çalışmaları ne zaman başlayacak diye sordu.

Yavuzyılmaz,  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2018 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Hastanesi kavşağında meydana gelen heyelanın bölgeden kaldırılmasının 3 yıldan fazla süre aldığını ve bu durumun trafikte ciddi aksaklıklara neden olunduğunu hatırlatırken, yolun bir kez daha tek istikametten sağlanmasının trafik seyir güvenliği açısından çeşitli tehlikelere neden olduğuna dikkat çekti.

Kapanma nedeniyle çift yönlü kullanılan Değirmenağzı Tünelindeki zehirli gaz birikiminin de tehlikeli seviyelere ulaştığının altını çizen Milletvekili, “Değirmenağzı Tüneli gaz tüneline dönüştü” diyerek şunları söyledi:

“TRAFİK SEYİR GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE, DEĞİRMENAĞZI TÜNELİ GAZ TÜNELİ GİBİ”

Defalarca uyarmamıza rağmen heyelan önleyici tedbirlerin alınmadığı Zonguldak- Ereğli Karayolu bir kez daha kapandı. 27 Ocak tarihinde meydana gelen heyelanın ardından araç trafiğine kapatılan yolda trafik Ereğli – Zonguldak yönünde, bölünmüş olarak sağlanmakta bu durum özellikle hava muhalefetinin olduğu havalarda trafik seyir güvenliği açısından çeşitli tehlikelere yol açmaktadır. Ayrıca kapanma nedeniyle çift yönlü kullanılmaya başlanılan Değirmenağzı Tünelindeki zehirli gaz birikimi, artan araç sayısının etkisiyle tehlikeli seviyelere ulaşmakta, tünelin havalandırma sistemleri tam kapasite çalıştırılmaması nedeniyle de tünel adeta bir gaz tüneline dönüşmüş durumdadır.

“BEÜ KAVŞAĞINDAKİ HEYELAN YIĞINI 3,5 YILDA KALDIRILDI”

Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Kampüsü kavşağı bölgesinde 09.02.2018 tarihinde meydana gelen heyelanın bölgeden kaldırılma ve yolun açılma çalışmaları 28.05.2019 tarihinde ihale edilmiş yolun açılması ise yaklaşık 3,5 yıl sürmüş, Zonguldak istikameti yönünde kullanılamayan sağ taşıma yolu nedeniyle bölge trafiğinde uzun süre tehlikeler ve aksaklıklar yaşanmıştı. Bugün benzeri bir heyelan yığını ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki zamanında alınmayan tedbirler nedeniyle meydana gelen hadiselerin adeta bir domino etkisi gibi yol açtığı başkaca sorunları Zonguldaklılar olarak yaşıyoruz.

“ULAŞIM MAĞDURİYETİ KALICI HALE GELMEMELİ”

TBMM Başkanlığına 03 Şubat ve 25 Şubat 2022 tarihlerinde sunmuş olduğumuz soru önergeleri ile bölgede çalışmaların ne zaman başlanıp tamamlanacağını ayrıca bu süreçte trafik seyir güvenliği adına hangi ilave tedbirlerin alındığını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına sormuş bulunmaktayız. Söz konusu çalışmalar ivedilikle tamamlanmalı ve hem şehirlere arası hem de hastane bölgesine ulaşımda yoğun olarak kullanılan yol bir an önce açılmalıdır. Bölgede ulaşım mağduriyeti kalıcı hale gelmeden, sorumluları sorunu çözmeye davet ediyorum.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER