SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

VALİ TUTULMAZ: DOKTORLUK ZOR BİR MESLEK

VALİ TUTULMAZ: DOKTORLUK ZOR BİR MESLEK
Bu haber 14 Mart 2022 - 16:03 'de eklendi ve 124 views kez görüntülendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde,  14 Mart Tıp bayramı etkinlikleri kapsamında profesör belgeleri, akademik teşvik ödülleri ile teşekkür plaketleri verildi.

BEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde düzenlenen programa; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın yanı sıra doktorlar katıldı.

ÇUFALI: HEPİMİZ BU MESLEĞİN DEĞERİNİ BİLİYORUZ

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı törende yaptığı konuşmada; “Bugün 14 Mart Tıp bayramı. Tıp Bayramı hekimlerimizin bayramı. Hekimlerimizin bu bayramını tebrik ederim. Sağlık çalışanlarımızın da onların da kutlu olsun. Tabi hekimlik mesleği en kutsal meslek. Bu meslek diğer meslekler içerisinde en zor meslek. Hepimiz bu mesleğin değerini biliyoruz. Mesleğin de sıkıntıları var. Hekimler bizim baş tacımızdır. En fazla koruyacağımız meslektir. Üniversitemiz tıp eğitiminde bölgenin en önemli kurumudur.” dedi.

VALİ TUTULMAZ: DOKTORLUK ZOR BİR MESLEK

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da yaptığı konuşmada, “Bütün doktorların hekimlerin bayramını tebrik ediyoruz. Bu tür günler mesleğin sorunlarının tartışıldığı o mesleği alakayı ilgiliyi arttırdığı günlerdir.” diyerek, “Öncelikle tıp eğitimi zor bir eğitim. Doktorluk zor bir meslek. Bu mesleğe talip olmakta kolay değil zeki olmak gerekiyor. Çalışma azminin devamlı olması gerekiyor. Bunun yanında da kutsallığı var. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya da, sıkıntılar yaşanıyor. İki yıl pandemide çok sıkıntılar yaşadık. Bizlerde rakamlar üzerinden değerlendirmeler yapıyoruz. İnşallah sonuna doğru gidiyor. Bu aşamaya gelmesinde sizlerin çabası var. Her mesleğin sıkıntıları var. Coğrafyadan kaynaklanan sıkıntılar var, bunlar aşılamayacak sıkıntılar değil.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından profesörlüğe hak kazanan doktorlara profesörlük belgesi takdim edildi.

Program son bölümünde ise protokol üyeleri tarafından meslekte 35, 30, 25 ve 20 yılını dolduran doktorlara teşekkür belgesi verildi.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER