SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

TOPALOĞLU: ARTIK YETER, ZAMLARI GERİ ALIN!

TOPALOĞLU: ARTIK YETER, ZAMLARI GERİ ALIN!
Bu haber 15 Mart 2022 - 17:26 'de eklendi ve 127 views kez görüntülendi.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada elektrik, doğalgaz ve tüm gıda ve tüm ürünlere yapılan zamların vatandaşların alım gücünü olumsuz yönde etkilediğini söyledi. .

“Siyasi iktidarın uyguladığı yanlış ekonomik ve siyasi tercihler sonucunda, belki de Cumhuriyet tarihinin en kötü ekonomik çıkmazını yaşamaktayız.” diyen Topaloğlu açıklamasında şunları ifade etti. 

“YAPILAN ZAMLAR GERİ ALINMALIDIR”

Tüketicilerin sağlıklı bir şekilde beslenemediğine dikkat çeken Ali Topaloğlu, böylesi zor bir süreçte Dünya Tüketiciler Günü’nü kutlayamadıklarını kaydederek şunları ifade etti.

“Bugün evrensel olarak kabul edilmiş dünya Tüketiciler günü, ne yazık ki, ülkemizde yaşanan ekonomik kriz, biz tüketicilere hayati yaşanmaz hale geldi.

Siyasi iktidarın uyguladığı yanlış ekonomik ve siyasi tercihler sonucunda, belki de Cumhuriyet tarihinin en kötü ekonomik çıkmazını yaşamaktayız.

Zamlar her gün yağmur gibi yağmakta, vatandaş bir gün önce aldığı ürünü ikinci gün aynı fiyata alamamakta. Tüketiciler, sağlıklı bir şekilde beslenemiyor, ısınamıyor. Çocuklar ne yazık ki dengeli beslenemiyor.

Özellikle petrol ürünleri, elektrik ve doğalgaz zamları üzerimize kabus gibi çöktü. Ülkemizi 20 yıldır tek başına yöneten siyasi iktidarın uygulamış olduğu yanlış politikalar ve özelleştirmeler sonuç da yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapmıştır.

Tarımda, üretimden vazgeçilerek ithalata dayalı politikaların sonucunda, Temel tüketim ürünlerinde aşırı yükselişi tetiklemiştir.

Siyasi iktidar, sermayeden yana tutum alarak ülkedeki gelir dağılımını bozarak biz yoksulları aç açık perişan hale getirmiştir. Şirketler karlarına kar katıp büyürken, bizler daha çok yoksullaşmaktayız.

Özelleştirilen, kamu işletmeleri acilen kamulaştırılmalı, halkın temel ihtiyaçları kar mantığı dışında kamu tarafından karşılanmalıdır.

Özelikle çocukların sağlıklı beslenmesi için gerekli tedbirler derhal alınmalıdır.

Elektrik, doğalgaz ve petrol ürünlerine yapılan zamlar geri alınmalıdır.

Yoksul ve dar gelirli tüketicilerin satın alma gücü hiç beklenmeden artırılmalıdır.

Yanlış tarım politikalarından vaz geçilerek, tarladan, sofraya kadar her aşamada devlet destekleme ve denetleme görevini yerine getirilmelidir.

“SİYASİ İKTİDARI UYARIYORUZ YANLIŞLARDAN VAZGEÇİN”

Hükümet, keyfi haksız zamların önüne geçecek şekilde denetim yapmalı, stokçuluk önlenmelidir.

 Burada yerel yönetimlere önemli görev düşmektedir. Yerel yönetimler sorumluluk alarak vatandaşa doğrudan temel ihtiyaç ürünlerini ucuz bir şekilde vatandaşa sağlamalıdır.

Bu anlamlı günde siyasi iktidarı uyarıyoruz yanlışlardan vazgeçin.

İlimizde Durum Daha vahimdir. Özellikle doğalgaz, elektrik ve akaryakıt zamları bahane edilerek A’dan Z’ ye her şeye zam yapılmaktadır. Son günlerde şehir içi ulaşım ve ekmek zammı bunun en açık örneğidir. Özellikle yerel yönetimin beceriksizliği ulaşımda vatandaşı dolmuşçuların insafına bırakmıştır. Ramazan ayının yaklaştığı şu günlerde Zonguldak esnafına ve ticaret erbabına sesleniyoruz. Keyfi zamlardan vazgeçin. Hiç olmazsa halkımız azda olsa rahat bir ramazan ayı geçirsin.

 Ekonomik krizin tüm faturasını biz yoksul ve dar gelirli tüketiciler ödemekteyiz!

Artık yeter! Zamları geri alın!

Tüketicilerin satın alma gücünü artırın!

Böylesi zor süreçte tüketicilerin dünya tüketicileri gününü kutlamıyoruz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER