SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÇANAKKALE DESTANININ 107. YILDÖNÜMÜ

ÇANAKKALE DESTANININ 107. YILDÖNÜMÜ
Bu haber 18 Mart 2022 - 15:43 'de eklendi ve 99 views kez görüntülendi.

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla Şehitler Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene;

Törene; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz ile şehit aileleri, Zonguldak Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş ile gaziler, CHP İl Başkanı Murat Pulat, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, AK Parti Zonguldak Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Fatih Çakır, askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Tören Şehitler Anıtında Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediye Başkanlığı ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından çelenkler sunumuyla başladı ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okundu.

YORULMAZ:  TÜRK ULUSU TARİH BOYUNCA GÜCÜNÜ BÜTÜN DÜNYAYA İSPATLAMIŞTIR

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Şehit Aileleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz; “Türk Ulusu tarih boyunca ülkesinin bütünlüğü, bağımsızlığı ve halkın bütünlüğü için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve yurdun her köşesinde nice zaferleri şehitler vererek gücünü bütün dünyaya ispatlamıştır. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri andığımız bu günümüzde şehitlerimizi, ailelerini ve gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Aziz şehitlerimiz sizler yattığınız yerde rahat uyuyun, kahraman gazilerimiz gönüllerinizi ferah tutun şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda artık görev gençlere verilmiştir. Ne mutlu şehitlik ve gazilik mertebesine erenlere, Ne Mutlu Türküm diyenlere hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

TUTULMAZ:  TARİHİMİZİN EN ÇOK GURUR VEREN, BİR DİRİLİŞ DESTANI VE VAROLUŞ MÜCADELESİ

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da yaptığı konuşmada;  “Tarihimizin en çok gurur veren, bir diriliş destanı ve varoluş mücadelesi olan ‘Çanakkale Zaferi’nin 107. Yıl dönümünü idrak ediyor, bu destanın ebediyete intikal etmiş tüm kahramanlarını minnet, gönül borcu ve rahmetle anıyoruz. Vatanımızın bağımsızlığı, özgürlüğü ve uğruna canını bir an bile düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin azmi, inancı, kararlılığı, cesareti ve manevi hatıralarını hiçbir zaman unutmayacak, milli birlik, beraberlik ve bütünlüğümüzün harcı olan Çanakkale Savaşını o eşsiz zaferi bizlere armağan eden o yüksek ruhu her zaman yaşatacak ve yüreğimizde taşıyacağız. Bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz tarafından Anıt Şeref Defteri imzalandı. Tören sonrası Vali Mustafa Tutulmaz Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve il protokolü, çelenk sunma programının ardından, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde şehitlerimizin yakınlarıyla bir araya geldiler ve şehitlerimiz için dualarla okundu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER