SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

‘ASIL SUÇLU KIZILAY GENEL MERKEZİ’DİR’

‘ASIL SUÇLU KIZILAY GENEL MERKEZİ’DİR’
Bu haber 21 Mart 2022 - 17:02 'de eklendi ve 231 views kez görüntülendi.

MFA Kocayusuf Maske Fabrikası ortaklarından ve eski Türk Kızılay Zonguldak Şube yöneticisi Murat Uzun, Türk Kızılay Zonguldak Şubesi hakkında önemli açıklama yaptı.

Uzun yıllar Kızılay Zonguldak Şubesi’nde aktif görevlerde bulunduğunu hatırlatan Uzun, Aydın Ergenç’in görevden alınmasının ardından Serap Elibol ismini Genel Merkeze kendisinin önerdiğini belirten Uzun, “Bizzat Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ile birlikte bu süreç tamamlanıp Zonguldak’ta Serap Elibol başkanlığında atama yönetim ilan edildi. Benim Kızılay ile ilgili sürecim bundan ibaret” dedi.

Kızılay Zonguldak Şubesi’nin tartışılır hale gelmesinin tek sorumlusunun Kızılay Genel Merkezi’nin olduğunu söyleyen Uzun, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“2008 YILINDA ATAMA YÖNETİMLE BİRLİKTE BİR KIZILAYCILIK GEÇMİŞİM VAR”

“Kızlay’dan bahsetmek için önce Kızılay’ı iyi anlamak lazım. 2008 yılında atama yönetimle birlikte bir Kızılaycılık geçmişim var. 2019 yılına kadar yönetim kurulu üyeliği, başkan vekilliği ve 2-3 ayda olsa Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı görevlerinde bulundum. Dolayısıyla güçlü bir Kızılaycı kimliğim var ve bunun getirdiği bazı zorluklarla karşı karşıyayım. Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığı konusunda başlayan polemiklerin özü şudur; ilk Doktor Fatih Akça beyin ismi gündeme geldi daha Kadir Habipoğlu ismi ön planda oldu ancak bu iki arkadaşımızda genel merkezden olmadığını basın vasıtasıyla öğrendim. İş çıkmaza girdiğinden ve görev yapmak isteyen kişilerin sayısının artmasıyla bu iş kangren haline geldi. O esnada Kızılay Genel Merkezi benimle temasa geçti ve isim istiyoruz dediler. Bende takip edebileceğim çok destek verebileceğim bir durum olmadığını söyledim ama ısrar ettiler. Akabinde kimliğini çok değerli gördüğüm Serap Elibol Hanfendinin ismini genel merkeze ilettim. Benimle birlikte Kızılay’la bağlantısı olan Selim Beyle de temaslar vardı, eski Kızılaycılarla da görüşüldü. Onlarında önerdiği isimler var. Bunlarla beraber Serap Elibol ismi olgunlaştı. Akabinde Ankara’ya çağrıldı ve yönetimde şekillendi. Bizzat Türk Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ile birlikte bu süreç tamamlanıp Zonguldak’ta Serap Elibol başkanlığında atama yönetim ilan edildi. Benim Kızılay ile ilgili sürecim bundan ibaret.

“ZONGULDAK BİR BİRİNE KIRDIRILIR VAZİYETE GELDİ”

Sorun şurada başlıyor; Atanan bir yönetim var, şehirde genel olarak atanan yönetime pozitif bir yaklaşım var. Ancak problem şurada çıktı; Ben Zonguldak’ın bu anlamda hakkını korumak zorundayım. Adeta bütün ayrışmaların, kutuplaşmaların, çatışmaların sona erip kavuşmaların, kucaklaşmaların, buluşmaların olması gereken bir kurum üzerinden neredeyse Zonguldak bir birine kırdırılır vaziyete geldi. Ama esas husus Sayın Hüseyin Can’ın her şey bittikten sonra kendi atadığı yönetimin Zonguldak’ta kabul görmesine rağmen Serap Hanıma yönetimiyle ilgili bazı müdahaleleri oldu. Kongre süreci başladıktan sonrada üye ve delege yapısına bakıp seçim kulisi yapmaya başladı hararet daha fazla arttı. Bunlarla beraber büyük polemiklere neden olan süreci birlikte yaşıyoruz. Bu şekliyle de kongreye gidildi. Kongrede çoğunluk sağlanamadı. Çoğunluğun sağlanamamasının nedeninin sadece hava şartlarının olduğunu düşünmüyorum. İnsanları çok çabuk etiketliyoruz, insanları iki dakikada FETÖ’cü yapıyoruz, arsız yapıyoruz, namussuz yapıyoruz. En ufak bir menfaat çatışmamız olduğunda, farklı düşündüğümüzde bunları maalesef çok kolay yapıyoruz ve şehir olarak kaybediyoruz. Kızılay’ı da hep beraber bu boyuta taşımayı başardık. Hepimiz suçluyuz. Ama asıl suçlu kriz yönetimini sağlıklı yapamadığını düşündüğüm Kızılay Genel Merkezidir. Serap Hanım kongre sürecinde net bir duruş sergileyerek yönetimine sahip çıktı bana göre de doğru yaptı. Herkes herkesi sevmek zorunda değil.

“YAKINDAN UZAKTAN BU POLEMİĞİN İÇERİSİNDE OLACAK BİR İNSAN DEĞİLİM”

Kendi adıma üzüntüm şu; ‘Murat Uzun Kızılay’ı dizayn ediyor, Murat Uzun Selim Akan’a gol attı, Murat Uzun Ak Partiye gol attı, Murat Uzun Milletvekillerine gol attı’ sanki Avrupa’nın yetiştirdiği en yetenekli santraforu benmişim haberim yok. Yakından uzaktan bu polemiğin içerisinde olacak bir insan değilim, olmuş biriside değilim. Ben sadece herkesten istendiği gibi benden istenen bir ismi verdim. Referansı Murat Uzun olunca bu şekilde yansıtıldı, farklı polemiklerin önünü açtı. Gönlüm Cumartesi tek liste ile şölen havasında bir kongre gerçekleştirilmesi yönündedir. Bunun dışında yazılanlar işi magazinleştiren yazılardır.

“HEP AYNI DÜŞÜNECEĞİZ DİYE BİR ŞEY YOK”

Süreç içerisinde Selim Başkanla konuştum. Hep aynı düşüneceğiz diye bir şey yok. Ben farklı düşündüğümde Sayın Başkana bunu söyleyebilecek güç ve kudretteyim. Ben demokrasiye inanan bir insanım. Olaylara farklı düşünüp farklı bakabiliriz ama Ömer Selim Alan Kan Merkezinin Müdürü değil. Benim o zaman tanıdığım arkadaşım değil. O dönemde ‘Abi ben aday adayı olacağım Allah nasip ederde seçilirsem benim yanımda olur musun, senden destek istiyorum’ dediğinde ona söz verdiğim Selim Alan değil. Aday adayı veya aday değil. Ömer Selim Alan bugün Zonguldak’ın belediye başkanı. Ben Ömer Selim Alan’a ya da partimizden veya bürokraside herhangi bir isme kavga çıkaracak yaklaşımlar gösterirsem bu benim için çok büyük eksiklik. Farklı düşünsem bile ben düşüncemi onlara ifade ederim, istifade ederlerse ederler etmezlerse o da onların bileceği bir iş. Çok tıkandığım yerde çizgimi çekerim yine yük olmam. Çünkü kaybeden Zonguldak olur. Hepimize zarar verir. Dolayısıyla ben Ömer Selim Alan’ın her yaptığını onaylamıyorum ve görüşlerimi kendisine rahatlıkla ifade edebiliyorum. Bunda zorlanan bir insan değilim. Kendisinin kabul ettiği var kabul etmediği var. Biz Ömer Selim Alan’la aynı beyni yaşarsak, bir birimiz gibi düşünürsek bu zaten olmaz.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER