SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KIZILAY ‘BAŞKAN’INI SEÇECEK?

KIZILAY ‘BAŞKAN’INI SEÇECEK?
Bu haber 22 Mart 2022 - 17:11 'de eklendi ve 142 views kez görüntülendi.

Zonguldak’ta aylardır konuşulan tek konu olan Kızılay Zonguldak Şubesi yine tartışmaların odağı olmayı sürdürüyor.

Eski yönetimin görevden alınmasının ardından, Genel Merkez tarafından atanan Serap Elibol ve yönetimi 19 Mart tarihinde yapılması planlanan olağan kongrede yeniden aday olmuş, bu yönetimin karşısına da Dr. Murat Babalık aday olmuştu ancak çoğunluk sağlanamayan kongre bir hafta sonraya ertelenmişti.

Kongrenin ertelenmesi sonrasında ikinci aday Dr. Murat Babalık, “Türk Kızılayı Zonguldak şube başkanlığı adaylığım Türk Kızılayı tüzüğüne göre ayrılışımın üzerinden yeterli süre geçmediğinden dolayı yeterlilik göstermemektedir” diyerek adaylıktan çekilmişti.

TEK ADAYLA MI, YOKSA BAŞKA ADAY ÇIKACAK MI?

Kızılay Genel Merkezin atadığı mevcut yönetim yeniden aday olacak. Kamuoyunda konuşulan konu ise muhalif grup ilk kongrede olduğu gibi mevcut yönetimin karşısına başka biri aday çıkaracak mı? sorusu kongre gününe kadar cevap bekleyen bir soru.

SERAP ELİBOL’UN AÇIKLAMASI HALA TARTIŞILIYOR

Ertelenen kongre sonrası önemli açıklamalarda bulunan Başkan Serap Elibol’un özellikle kira ödemeyen kiracılar konusundaki açıklamaları tartışılmaya devam ediyor. Elibol’un; “Biz kayyumdan devraldık burayı. Kayyum yönetimde burayı teftiş için gönderilmemiş, kayyumdan önce buraya başka bir teftiş gelmiş. O teftişin raporları bizde dahi yok. Bilmiyoruz. Genel merkezde her şey. Herhangi bir yolsuzluk açıklamak gibi bir şansımız yok. Görürsek geriye dönük eğer evraklar bir şekilde yasal olarak düzenlenmişse ki öyle şu ana kadar gördüğümüz. Bir şey açıklama şansı bırakmamışlar. Bunu açık ve net söylüyorum. Kimseden de korkum yok Allah’tan başka, çok kira borcu var, geriye dönük hiç kira alınmamış ve bize de bu kiralara bir şekilde göz yumun diyen insanlar var”şeklindeki açıklaması hala belirsizliğini korurken, bu kiracıların kim olduğu ise açıklığa kavuşmuş değil.

GENEL MERKEZİN TAVRI ELEŞTİRİLİYOR

Kızılay Zonguldak kongresi öncesi ve sonrasındaki tartışmalar bitmeden, Genel Merkez’in bu süreçteki tavrının yanlış olduğu, aday üzerinde net bir duruş sergilememiş olması tepkilere neden oluyor.

Serap Elibol ve yönetimini atayan, göreve devam etmesini isteyen genel merkezin başka adaylara da yol vermesinin yanlış bir uygulama olduğu belirtiliyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER