SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ÖĞRENCİ VE YURT PERSONELİNE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

ÖĞRENCİ VE YURT PERSONELİNE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ
Bu haber 22 Mart 2022 - 17:19 'de eklendi ve 107 views kez görüntülendi.

 Zonguldak’ın Kozlu İlçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı yaklaşık bin kişinin barındığı ÜNİYURT‘ta kalan öğrencilere, çalışan personellerin yanı sıra kantin çalışanlarına yönelik hijyen eğitimi verildi.

Kozlu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdulkadir Özdemir tarafından verilen eğitimde Bulaşıcı Hastalıklar, Koronavirüs pandemisinden kurtulmaya başladığımız bu günlerde sadece hayatımızda koronavirüsün değil diğer mikroorganizmaların da olduğu, bu mikroorganizmaların dikkat edilmediği durumlarda enfeksiyonlara yol açabileceği ve toplu yaşanılan yerlerde salgınlara dönüşebileceği anlatan Özdemir, “Özellikle kapalı ve toplu yaşanılan yerlerde dikkat edilmesi gerekilen hastalıklar ve salgınlara yol açabilecek durumlar konusunda dikkat etmeliyiz. Günümüzde sık görülen Streptococcus pneumoniae, Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenzae , Mycobacterium tuberculosis gibi solunum yolu hastalıkları, Bel soğukluğu(Gonore), Klamidya, Sfiliz (Frengi) , Hepatitler, HİV/AIDS gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve su ve gıda ile salgınlara yol açabilen hastalıklarında olduğunu vurgulayarak,” Özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeleri konularında da uzmanlar tarafından sunum eşliğinde kapsamlı bilgilendirmeler yapıldığını belirtti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER