SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

TTK’NIN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR

TTK’NIN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR
Bu haber 29 Mart 2022 - 16:51 'de eklendi ve 131 views kez görüntülendi.

Dünyada ve ülkemizde kömür ile ilgili sıkıntılar gün geçtikçe büyüdüğünü belirten, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın devam etmesi ile kömür tedarik sıkıntısının daha da arttığına dikkat çeken GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil,  “Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kömürle ilgili sıkıntılar gün geçtikçe büyüyor. Kömür fiyatları her geçen gün zamlanıyor. Tedarik anlamında da ülkemizde sanayicilerimiz zor günler geçiriyor.  Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Zonguldak’ta stratejik bir yerde olduğunu, çıkan taşkömürünün de stratejik özelliği olduğunu yıllardır anlatıyoruz, anlatmaya da devam edeceğiz.” dedi.

“YILLARDIR ANLATIYORUZ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Kömür fiyatları her geçen gün zamlanıyor ve tedarik anlamda da Türkiye’de sanayicilerimiz zor günler yaşıyor.” diyen Yeşil;  “Her zaman Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Zonguldak’ta stratejik bir yer olduğunu, çıkan taş kömür ününde stratejik bir özelliği olduğunu yıllardır anlatıyoruz anlatmaya devam edeceğiz. Şu an Türkiye’nin ihtiyacı olan taş kömürü 38 milyon ton ve büyük paralar ödenerek yurt dışından getirilmeye çalışılıyor. Yüzde 60-70’lere varan zamlar ile birlikte tedarik sıkıntısı ve yakımlık kömür sıkıntısı çekmekteyiz. Kömürün memleketinde, kömürün cennetinde şu an vatandaşlarımız yakımlık kömür dahi bulamaz duruma geldi. Yeteri kadar üretemediğimiz, yeteri kadar piyasaya kömür veremediğimiz için bu sıkıntılar yaşanıyor.

“TTK’NIN YENİDEN CANLANADIRILMASI İÇİN KURUMA ÜRETİM İŞÇİSİ ALINMALI”

Şu an kömür fiyatları 300 dolara yaklaştı ve bu anlamda da firmalarda çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Yeraltındaki bu zenginliği yeryüzüne çıkartıp ülke ekonomisine katmak için, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun tekrar canlandırılması, kuruma üretim işçisi biran önce alınmalı. Kömür memleketinde kömür çıkartmak için kuruma ‘işçi alınsın’ diye bir mücadelenin içine girdik. Bu konuda hiç yılmadık ve yılmayacağız, ama yetkililerin de konuyu bir an önce ele alması gerekiyor. Kömürün yeryüzüne çıkarılıp ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Kömür cennetinde kömürsüz kaldık, vatandaşlarımız yakımlık kömür dahi bulmakta zorlanıyor.

“YERLİ VE MİLLİ KAYNAKLARIN ÖNEMİ DAHA DA ARTTI”

Türkiye Taşkömürü Kurumu ve rödevans işletmeleri zor şartlarda üretim yapıyor. Bu kapsamda desteklerin artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Rusya ile Ukrayna savaşı ile birlikte yerli ve milli kaynakların önemi daha da arttı. Yurt dışından döviz bazından da kömür getirdiğimiz için paradaki kur dalgalanmaları sebebiyle kömürde her geçen gün fiyatlar artıyor. Zaten tedarik sıkıntısından dolayı da kömürün fiyatı artıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu ve rödevans sahalarında arkadaşlarımız büyük bir mücadele içerisindeler ve zor şartlarda kömür çıkartmaya çalışıyorlar. Gerekli desteklerin artırılması ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun desteklenmesi gerekiyor.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER