SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ARAÇ PİYASASI ÇOK KÖTÜ!

ARAÇ PİYASASI ÇOK KÖTÜ!
Bu haber 12 Nisan 2022 - 15:53 'de eklendi ve 268 views kez görüntülendi.

Son aylarda ikinci el araç piyasasının da durma noktasına geldiğini belirten Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan,  ikinci el araç fiyatlarının yüksek olmasının sebebinin de yakıt ve araç sigorta fiyatlarının çok yüksek olması ikinci el araç piyasasının durma noktasına gelme sebepleri olarak gösterdi.

Zorunlu araç muayenesinde tek yetkili kurum konumundaki TÜVTÜRK’ün yüksek ücret aldığını ve araç sahiplerinin üzerinden büyük kazançlar elde ettiğini söyleyen Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, “TÜVTÜRK en fazla yarım saat süren bir muayeneden 700 lira alıyor. Böyle bir rakam yok” diyerek yetkililere seslendi.

Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“TÜVTÜRK PROFESÖR MUAYENESİNDEN FAZLA PARA ALIYOR”

“İkinci el araba piyasası çok yavaş bir şekilde seyir ediyor. Bunun birçok nedeni var ama özellikle benzin, motorin, LPG fiyatlarının çok yüksek olması, araç sigorta fiyatlarının yüksek olması. Bugün sıfırdan araç sigortası yaptıracak olan bir kişi sadece 2 buçuk 3 bin lira trafik sigortası parası veriyor. Araçlar muayene gittiği zaman 700 lira para veriliyor. TÜVTÜRK profesör muayenesinden fazla para alıyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz; acaba bu TÜVTÜRK hangi okulu bitirdi. Profesör 500 liraya muayene yapıyor TÜVTÜRK en fazla yarım saat süren bir muayeneden 700 lira alıyor. Böyle bir rakam yok! Vatandaş TÜVTÜRK e soyduruluyor. Bunu kamu Ombudsmanları görmüyor mu? Vatandaşın hakkını kim arayacak?”

“ARABA GİDERLERİ ÇOK YÜKSELDİ”

 Araç giderlerinin çok yükseldiğini belirten Özcan; “Ayrıca araba giderleri çok yükseldi. Arabada en küçük parça bin liradan başlıyor. 4 balata değişse bin lira, 4 lastik değişse 4 bin lira. Örneğin asgari ücretle çalışan bir kişi aldığı 4 bin 253 lira ile araba mı alsın aldıysa arabasını mı yaptırsın, evinin kirasını mı ödesin, çoluk çocuğuna mı baksın, okul masraflarını mı karşılasın. 4 bin 253 lirayı 30’a bölersen yaklaşık 142 lira yapar. 142 lira parayla günlük nasıl yaşanır, bu masrafların altından nasıl kalkılır? Bu nedenlerden dolayı araç piyasası çok kötü bir vaziyette ve araç satamıyoruz. Arabalarımız elimizde kaldı. Yaz aylarına ve bayrama az bir zaman kala ikinci el araç satışlarında bir hareketlilik bekliyoruz ama bu hareketi 100-150 bin lira civarındaki araçlarda bu hareketi bekliyoruz. Milletin alım gücü düştüğü için yüksek model arabalar biraz daha zor satılacak diye düşünüyoruz. Esnaf arkadaşlarımızın hepsi geleceğe karamsar bakıyorlar.” dedi.

“PETROL FİYATLARI ÇOK ARTTI VE BİZ DE ÜLKE OLARAK BUNDAN ÇOK ETKİLENİYORUZ”

Dünyadaki ekonomik şartların ağırlaştığını, Rusya ile Ukrayna savaşının da petrol fiyatlarını oldukça yükselttiğini söyleyen Özcan, “Dünyadaki ekonomik şartlar da belli bir tarafta savaş var diğer tarafta petrol fiyatları çok arttı ve biz de ülke olarak bundan çok etkileniyoruz. Bir de hiçbir şey üretmiyoruz hep hazırı tüketiyoruz. Kendi topraklarında üretmezsen dışarıdaki adama muhtaç olursun. İnşallah yerli arabamız çıkar, fiyatı da biraz ucuz olur da insanlar arabaya biner. İnsanlar mutsuz dünyada en mutsuz ülkeler arasındayız inşallah bunlar da düzelir.” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER