SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BEÜ İLK 5 ÜNİVERSİTE ARASINDA YER ALDI

BEÜ İLK 5 ÜNİVERSİTE ARASINDA YER ALDI
Bu haber 10 Mayıs 2022 - 16:52 'de eklendi ve 149 views kez görüntülendi.

Dünya üniversitelerini faaliyetlerine ve özelliklerine göre çeşitli kategorilerde derecelendiren Times Higher Education’ın bu yılki listesinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Dünya’da ilk 600, Türkiye’de ise ilk 5 üniversite arasında yer aldı.

Dünya üniversitelerini 17 kategoride değerlendiren ve her yıl listesini yenileyen Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), 2022 Yılı Etki Sıralaması sonuçlarını ise geçtiğimiz günlerde açıkladı. 1406 üniversitenin yer aldığı bu yılki liste sıralamasında ilk 300 ve 600 bandına yerleşen üniversitemiz, ülke sıralamasında pek çok kategoride kendine ilk 5 içinde yer bulurken, çoğu kategoride ise bölge üniversitelerinin önüne geçmeyi başararak birinciliğe hak kazandı.

Üniversitelerin, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar açısından derecelendirildiği listede üniversitemiz ‘Sıfır Atık’, ‘Ucuz ve Temiz Enerji’, ‘Bilinçli Tüketim ve Üretim’, ‘İklim Eylemleri’ ve ‘Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar’ kategorilerinde Türkiye’den değerlendirmeye alınan 66 üniversite içinde kendine ilk 5’te yer buldu. Geriye kalan 12 kategoride de bu başarısını koruyan BEÜ, ilk 5 üniversite arasında yerini aldı.

 BÖLGE ÜNİVERSİTELER ARASINDAKİ BAŞARISI DİKKAT ÇEKTİ

Dünya’da ilk 300 ve 600, Türkiye’de ise ilk 5 sıralamaya yerleşmeyi başaran üniversitemizin bölgedeki ve bölgeye yakın üniversiteler arasındaki başarısı da dikkatlerden kaçmadı. ‘Sağlık’ kategorisinde Times Higher Education tarafından değerlendirmeye alınan bölge üniversitelerini geride bırakan BEÜ, benzer başarıyı ‘Endüstriyel İnovasyon ve Altyapı’ kategorisinde de göstererek Türkiye’deki 45 üniversite arasından kendisine 8. sırada yer buldu. BEÜ ‘Temiz Su ve Temizlik’, ‘Ucuz ve Temiz Enerji’, ‘Bilinçli Tüketim ve Üretim’, ile ‘Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar’ kategorilerinde de bölgedeki liderliğini korumayı başardı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER