SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ENGELLİLER TEMSİLİ TÖRENLE BİR GÜNLÜĞÜNE ASKER OLDU

ENGELLİLER TEMSİLİ TÖRENLE BİR GÜNLÜĞÜNE ASKER OLDU
Bu haber 16 Mayıs 2022 - 17:41 'de eklendi ve 103 views kez görüntülendi.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ek hizmet kışlasında 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 12 engelli birey temsili askerlik uygulamasında teskere aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kontrolündeki 12 engelli birey temsili olarak Türk Bayrağı üstündeki silahların üstüne ellerini koyarak yemin ettiler.  

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ek kışlasındaki temsili askerlik törenine; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü İsmail Hakkı Özölçer,  İl jandarma Komutanı kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Milli Eğitim Müdürü Züleyla Aldoğan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Yaşar Karaman Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu, daire müdürleri, askeri personel engelli bireylerin aileleri katıldı.

VALİ TUTULMAZ: ONLAR İÇİN YAŞAM ALANLARINI DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMELİYİZ

Törende konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, “Bir hafta boyunca engelli kardeşlerimizle empati yaparak, daha iyi anlayarak onlarla toplumda farkındalık oluşturmak adına bir çok etkinlik yaptık. Çünkü şunu biliyoruz; engelli olmak insanın elinde olan bir şey değil. Engelli olan kişilere toplumun her alanında destek olmalıyız. Onlar için yaşam alanlarını daha yaşanabilir hale getirmeliyiz.  

Bugün ki yemin töreninde bizi biz yapan değerlerdir. Bu kardeşlerimiz de her ne kadar askerlikten muaf olsalar da ‘bir günlükte olsa askerlik yapmak istiyoruz’ diyorlar. Ben gençlerimizi kutluyorum.” dedi.

YALINKILIÇ: KINALI KUZULARIMIZ BİZİ MUTLU ETTİ

Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç da yaptığı konuşmada;  “Bugün Jandarma Genel Komutanlığı saflarına  katılarak 1 günlük eğitimleri tamamladınız. Türk milletinde kutsal kabul edilen askerliğini tamamlayan her birey bunun haklı gururunu taşır. Temsili askerlik coşkusunu tamamlayan ve asker elbisesini giymiş kahraman kardeşlerimiz bizi gurur ve onurlandırmaktadır. Siz kınalı kuzularımızı aramızda görmekten mutluyuz. Jandarma askeri olarak heyecan ve coşku ile üniformanızı giyerek eğitimlere katıldınız. Sizlerle daha güçlüyüz. Bayrak ve silaha el koyarak ant içeceksiniz. Değerli aileler bugün evlatlarınızın gözlerinde mutluluğunu görerek bu gururunu yaşıyorsunuz”  diye konuştu

KÖKTÜRK:  FARKINDALIK OLUŞTURACAK ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili Veli Köktürk ise yaptığı konuşmada;  “Bu yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Valimizde oluşturduğunuz kutlama komitesi kapsamında Engelliler Haftası kapsamında farkındalık oluşturacak çok güzel çalışmalar yaptık. Belediye Başkanımızın engelsiz yaşam merkezinde etkinlikler. Bütün kurumlarla beraber dolu dolu etkinlikler yaptık. Engelliler Haftası’nın kutlamaları kapsamında sonuncusunu yapacağız.” şeklinde ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından engelli bireyler protokol üyelerinin ellerinden terhis belgelerini aldılar. Engelli ailelerin ve bireylerin terhis sevinci görülmeye değerdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER