SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ZONGULDAK ÖĞRETMEN AKADEMİSİ BAŞLADI

ZONGULDAK ÖĞRETMEN AKADEMİSİ BAŞLADI
Bu haber 24 Mayıs 2022 - 18:23 'de eklendi ve 134 views kez görüntülendi.

Zonguldak Valiliğinin girişimleri, Bülent Ecevit Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile “Zonguldak Öğretmen Akademisi” kapsamında üç gün sürecek olan “Rehber Öğretmen Psikolojik Danışmanlar Eğitim Seminerleri açılış Programı” Prof. Dr. Şehit İlhan Varank Kız İmam Hatip Lisesi’nde başladı.

Seminer Programı açılışına; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat İnce, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Okan Bilgin, Zonguldak Merkez ve 7 ilçede görev yapan 227 Rehber Öğretmen Psikolojik danışman katıldılar.

23,24,25 Mayıs tarihlerinde üç gün sürecek olan seminer programlarından I.Gün 23 Mayıs 2022  Pazartesi günü 2 oturum halinde yüz yüze Prof. Dr. Şehit İlhan Varank Kız Anadolu  İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Birinci gün I. oturumda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat İnce, “İletişim, Karar Verme ve Problem Çözme Becerileri” konu başlığı ile II. oturumda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Okan Bilgin’in “Psikolojik Sağlamlık”  konu başlığı ile paylaşımlarda bulundular.

24 Mayıs 2022 Salı II.Gün I.Oturumda;   Dr. Öğr. Üyesi Çağla Karademir, “Ergenlerde ve Gençlerde Davranış Problemleri ve Çözüm Önerileri” başlığıyla II. Oturumda Dr. Öğr. Üyesi Fatma Zehra Ünlü Kaynakçı, “Çocuk ve Ergenlerde Kayıp ve Yas” başlığı ile sunum yapacaklar.

25 Mayıs 2022 Çarşamba III. Gün I. Oturumda; Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Akçıl“ Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele” başlığıyla II. Oturumda Doç. Dr. Birsen Şahin’de “Tüm Boyutlarıyla İntihar” başlığı ile sunum yapacaklar.

TUTULMAZ: ÜNİVERSİTELERİMİZ ŞEHİRLERİN LİDER EĞİTİM KURUMLARIDIR

Seminer programının açılışında konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz;  “Toplumumuzda ve okullarımızda sonuçları bizi üzecek istenmeyen vakaların yaşanmaması ve önceden önleyici tedbirlerin devreye konabilmesi için il geneli okullarımızda görev yapan, öğrencilerimizle bire bir görüşebilen rehber öğretmenlerimiz başta olmak üzere diğer tüm alanlardaki branş alan öğretmenlerimizin konuya dikkatini çekmek ve yapılabilecek çalışmalarda toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacı ile bu seminer programlarını tertip edildi. Üniversitelerimiz şehirlerin önder lider eğitim kurumlarıdır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesindeki akademisyenlerimizin seminer vesilesi ile paylaşılacak oldukları birikim ve deneyimin ilimizdeki rehber öğretmenlerimizin öğrencilerimize sunacakları rehberlik hizmetlerine de katkı sağlayacaktır. Seminer programının gerçekleşmesine katkı sunan Üniversitemiz Rektörlüğüne, akademisyenlerimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyor, programın hayırlı olmasını diliyorum.”

ÖZÖLÇER: HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer; “Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Zonguldak Öğretmen Akademisi” kapsamında üç gün sürecek olan “Rehber Öğretmen Psikolojik Danışmanlar Eğitim Seminerleri ile Üniversitemizin akademisyen hocalarını Zonguldak’ta görev yapan rehber öğretmenlerimizle buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Üniversitemizin tüm imkanlarını şehrimiz Zonguldak ve ülkemiz için kullanmaya devam edeceğiz. Eğitimin tüm boyutlarında işbirliklerimiz devam edecek. İlimizde yapılacak eğitim çalışmalarında Üniversitemiz kadrolarındaki akademisyen arkadaşlarımızla her zaman destek olacağız. Seminer programının verimli ve hayırlı olmasını diliyor, programın gerçekleşmesine katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

ALDOĞAN: SÜRECİN MİMARLARI REHBER ÖĞRETMENLERİMİZDİR

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da yaptığı konuşmada; “Rehber öğretmenlerimiz; öğrencilerimize sevgiyle dokunan, not kaygısı olmadan öğrencilerimizin gönül rahatlığı ile görüşebildikleri, ulaşılabildikleri, kendilerini ifade edebildikleri, sorunlarını paylaşabildikleri, Sevgili yavrularımızın yaşam becerilerini geliştirmede, sorumluluk ve haklarını bilmelerinde en önemli  rolü üstlenen psikolojik danışmanlarıdır. Öğrencilerimizin ergenlik döneminde kişiliklerinin şekillenmesinde ve yine bu döneme has yaşadıkların sorunların öğrencilerimizin zarar görmeden çözülmesi sürecinin mimarları rehber öğretmenlerimizdir.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER