SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KARATAŞ: YÜZDE 33 ZAM YAPILDI

KARATAŞ: YÜZDE 33 ZAM YAPILDI
Bu haber 25 Mayıs 2022 - 16:57 'de eklendi ve 164 views kez görüntülendi.

Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Osman Karataş, Zonguldak Belediyesi’nde çalışan taşeron işçiler için yapılan toplu sözleşme ile ilgili açıklamada bulundu.

Zonguldak Belediyesi personel şirketi bünyesinde çalışan 714 işçiyi kapsayan toplu sözleşmenin anlaşma ile sonuçlandığını söyleyen Karataş;  Temmuz ayından geçerli olmak üzere Ereğli, Alaplı, Devrek, Kandilli, Karaman, Karapınar, Kumluca, Abdipaşa Belediyesi, Metropoliten Belediyeler Birliği’nde toplu sözleşme süreçlerinin başlayacağını belirten Karataş, amaçlarının Belediyelerde çalışan işçilerin günün koşullarına göre,  işçileri de mağdur etmeden sözleşmeleri imzalamak olduklarını ifada etti.

Karataş; “Zonguldak Belediyesi’nde şu anda yılbaşına kadarki olan süreçte ücretlerde yüzde 33 civarında bir zam aldık. Bunun altına, toplu sözleşmedeki kazanımlarımızdan biri de hiçbir şekilde yıl içinde ya da yılsonunda asgari ücrete yapılacak artışlardan da faydalanabilmek adına en düşük ücretlerin asgari ücretin yüzde 10’un altında olmayacak şekilde bir yıllık toplu sözleşmeyi bağladık. Diğer sosyal haklarda da; yemek, yol, çocuk, yakacak ve ikramiyelerde de yüzde 50 ile yüzde 100 aralığında zamlar aldık. Arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum.”  dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER