SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AK PARTİ İL BAŞKANI ZEKİ TOSUN, ZONGULDAK’IN KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLADI

AK PARTİ İL BAŞKANI ZEKİ TOSUN, ZONGULDAK’IN KURTULUŞ GÜNÜNÜ KUTLADI
Bu haber 20 Haziran 2022 - 15:44 'de eklendi ve 108 views kez görüntülendi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101.yıl dönümünü kutladı.

“Zonguldak’ımızın gelişmesinde büyük pay sahibi olanların başında 8 Kasım 1829’da taşkömürünü bulan Uzun Mehmet gelmektedir.  Uzun Mehmet’in kömürü bulmasıyla Zonguldak daha da bir önem kazanmıştır.” diyen AK Parti il Başkanı Zeki Tosun açıklamasında şunları söyledi.

“Zonguldak’ımızın gelişmesinde büyük pay sahibi olanların başında 8 Kasım 1829’da taşkömürünü bulan Uzun Mehmet gelmektedir.

Uzun Mehmet’in kömürü bulmasıyla Zonguldak daha da bir önem kazanmıştır.

Zonguldak, Cumhuriyetimizin kuruluşunun ardından, 1 Nisan 1924’te il olmuş ve ‘Cumhuriyet sonrası kurulan ilk il’ olma ünvanını almıştır.

Taşkömürünün 1848 yılından itibaren üretilmeye başlanmasıyla birlikte ülkemizin sanayileşmesinde, ekonomik ve toplumsal gelişiminde de Zonguldak hep lokomotif görevi üstlenmiştir.

Ayrıca kömürün ardından;

“Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.” şiarıyla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kurulan yerli ve milli enerji filomuz ile doğal gazın Zonguldak’ımızın açıklarında bulunarak karaya çıkarılması ise gelecek nesillere büyük bir miras bırakmakla beraber ilimizi tarihinde olduğu gibi yeniden enerjinin başkenti konumuna getirmiştir.

Bu vesile ile Zonguldak’ın 21 Haziran Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümünü ve Taşkömürünü çıkararak ilimiz ve ülkemiz ekonomisine kazandıran Uzun Mehmet’i anma gününü kutluyorum. Ayrıca vatanımız uğruna şehit olan askerlerimizi ve maden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyorum” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER