SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

AKYÜREK, ZONGULDAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

AKYÜREK, ZONGULDAK BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Bu haber 27 Haziran 2022 - 13:51 'de eklendi ve 129 views kez görüntülendi.

Artvin’in Hopa İlçe Ticaret ve Sanayi Odasından 9 kişilik heyet Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odas’ını ziyaret etti.

Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek “Hopa’da her ailede mutlaka bir Zonguldak emeklisi var dedi ve Zonguldak bizim için çok değerlidir dedi. 

ZTSO Başkanı Metin Demir’de, “Karadeniz’in en doğusu ile Karadeniz’in en batısında bulunan iki şehir arasındaki bağları pekiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) tarafından 6 ay önce düzenlenen Karadeniz turu kapsamında ilçe TSO başkanları ile birlikte Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edilmişti.

 Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek ve beraberindeki heyet ile birlikte Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’na iade-i nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette ZTSO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Zonguldak TDO Başkanı Metin Demir konuklarını kapıda karşıladı.

Ziyarette konuşan Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mettin Demir, “Karadeniz’in en batısı ile Karadeniz’in en doğusu arasındaki kurduğumuz bu kardeşlik bağlarını pekiştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Zonguldak ve Hopa arasında zaten var olan tarihi ilişkileri pekiştirmek bir adım öteye taşımak için kardeş odaklı protokolü Hopa ziyaretinde imzaladıklarını belirten ZTSO Başkanı Metin Demir, “Çok Kıymetli başkanım, çok değerli misafirler hanımefendiler ayağınıza sağlık ve hoş geldiniz. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nda sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz Çok sağ olun. Yakın zamanda yaptığımız ziyarette İki şehir arasındaki Hopa ve Zonguldak arasında zaten var olan tarihi ilişkileri pekiştirmek bir adım öteye taşımak için kardeş odaklı protokolümüzü de imzalamış olduk sizlerle birlikte. Dostluğumuz kardeşlik protokolüyle de pekişmiş oldu ve o gün bugündür biz Karadeniz’in en batısı ile Karadeniz’in en doğusu arasındaki kurduğumuz bu kardeşlik bağlarını pekiştirmeye çalışıyoruz. Sağ olun Sizler de kalabalık güzel bir heyetle Zonguldak’ta aramızdasınız. İnşallah bu dostluk, bu Kardeşlik ilerleyen dönemde atacağımız adımlarla ve istişareler ile birlikte bölgenin ekonomisine ve kalkınmasına da etki edecektir.Ben tekrar sizi ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyor ve ayaklarına sağlık diyorum” dedi.

AKYÜREK: HOPA’DA HER AİLEDE ZONGULDAK EMEKLİSİ VAR

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek’de, Zonguldak’ın kendileri için diğer illere göre çok daha değerli olduğunu ifade etti.

Hopa’da her ailede bir Zonguldak emeklisi olduğuna dikkat çeken Hopa Ticaret ve sanayidesi Başkanı Osman Akyürek, “Öncelikle Metin başkanıma Teşekkür ediyorum. Belki bizi ziyaretlerinde bizim tarihimiz ile ilgili bir ilki başarmışlardır ve bizim için de bir ilk olmuştur Bu. Zonguldak’taki 5 Ticaret Odası ile birlikte bizi ziyaret ettiler ve gerçekten sadece Zonguldak merkez değil ilçeler ile birlikte Biizler Zonguldak’ın bir bütün olarak ticaretini, kültürünü ve hayatını tanıma fırsatı sundular

Burada Metin Başkanım hoşgörü ile nezaketi ile kurduğu ilişkilerle bizim için örnek olmuştur. Hopa- Zonguldak için, Zonguldak-Hopa için ayrı bir önemi olduğunu düşünüyoruz. Zaten bu ilişkilerin kurulma sebebi de belki 1940’lara kadar dayanan, Hopa’da her ailede bir Zonguldak emeklisi vardır ve bu çok önemli ve kıymetlidir bizim için. Dolayısıyla Zonguldak bizim hayatımızın içerisinde diğer şehirlerle kıyaslandığında büyük bir önemi ve farkı vardır. Biz de bunun farkında olarak kardeş oda Protokolü ile birlikte bu süreci belki yazılı olarak kağıda döktük ama gönül birliğimiz ve Gönül dostluğumuz çok eskiye dayanıyor ve bunun daim olacağına inanıyorum. Buradaki kabul, hoşgörü ve ağırlama için de heyetim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Heyet madenci müzesini ziyaret etti.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER