SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

DERE ISLAHININ FAYDASINI GÖRDÜK

DERE ISLAHININ FAYDASINI GÖRDÜK
Bu haber 27 Haziran 2022 - 16:50 'de eklendi ve 122 views kez görüntülendi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, tüm hava koşullarına rağmen her türlü tedbirlerin alındığını ve herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonla aradığını, Zonguldak hakkında bilgi verdiğini söyleyen ve gazetecilere Acılık yaya köprüsü üstünde yağmurla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, ”Kırmızı kodlu yağış uyarısı aldıktan sonra bizde dün itibariyle il AFAD ve Acil koordinasyon kurulu toplantısını yaptık. Sayın Vali yardımcımızın başkanlığında tüm ilgili paydaşlarla kurumlarla dün öğle saatlerinden itibaren 7/24 esasına göre teyakkuz halindeyiz. Tabi ki Merkez İlçe Zonguldak Belediyesi olmak üzere 6 iş makinesi, 13 arasöz toplamda da 120 personelle 7/24 esasına göre hiç bir sıkıntı yaşanmaması, herhangi bir sorun yaşamayalım diye gayret gösteriyoruz.

Yaklaşık 3 gündür bu uyarıyı alıyorduk. Yarın akşama kadar tahminlerim yoğun yağış olacağı şeklinde. Tahminler devam ediyor. Sabah saatlerinde yoğunlaşan yağmurla birlikte dere seviyelerimiz yükselmeye başladı. Dün gece 00.00’da itibaren şu dakikaya kadar il geneline baktığımız zaman en çok yağışı metre kareye 49 kilogram merkez ilçemiz olmuş. Sırayla Çaycuma ve diğer ilçelerimiz almış. 49 kilogram metre kareye yağış almışız.” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ARADI”

“Bugün öğle saatlerin Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat bizi arayarak Zonguldak’la ilgili bilgi aldı. Talimatlarını verdi.” diyen Alan; “Bizler de Afet koordinasyon merkezi ile 7/24 koordinasyon halinde dün aldığımız kararları sizlerin vasıtasıyla vatandaşlarımıza aktardık. Özellikle dere kenarında sel taşkın riski olan yerlerdeki vatandaşlarımızın acilen araçlarını almaları konusunda mümkün oldukları konularında onları kullanmamaları konusunda sık sık belediye anonsları yapıyoruz.

Bu coğrafya da yaşıyoruz menfez altları olsun köprünün ayakları olsun mazgal temizliklerini fiziki olarak uyarılar ilk geldiği zaman yapmıştık. Özellikle Çaydamar Deresi’nden bu tarafa gelen yoğun yağışla beraber ağaç parçaları kütükler bunlar ayakları tıkadığı zaman taşkın riski daha da artıyor. Sizlerde görmüşsünüzdür. Yaya köprüleri olsun ağaç köprüleri olsun iş makinalarımız ve personelimiz 7/24 hazır durumda. Düzenli olarak temizlik yaparak derenin tıkanmaması için sel su baskını yaşanmaması için gayret gösteriyorlar. Dün malumunuz bu saatlerde Çaydamar’da bulunan yedi emin deposunun duvarının çökmesi sonucunda dereye yakın bulunan araçların bir kaç tanesinin dereye doğru yönlendiğini hepimiz gördük. Bunları da zaten vatandaşlarımızla paylaştınız. Hemen katolarımızla vinçlerimizle müdahale ederek arabaları kurtardık ve daha güvenli yerlere aldık. Mümkün olduğu kadar dere kenarların da gezmeyelim.” şeklinde ifade etti.

“DERE ISLAH PROJESİNE AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; “Zonguldak Belediyesi olarak vatandaşların mağduriyet yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz, herhangi bir can kaybımız yok. Biz sadece merkezle daha çok ilgileniyoruz. Gökçebey’de 40’a yakın hane boşaltıldı, yurtlara yerleştirildi. Orada da AFAD, kamu kurumlarımız çalışıyorlar. 1,5 günlük sürede dikkat ederek bu kırmızı kotlu süreden kurtuluruz. Bu zamanlarda aşırı yağış olduğu zaman üzerinde durduğumuz köprüyü de kapatıyoruz. Ankara köprüsünün de belli zamanlarda kapattık. Dere ıslahın faydasını şu zamanda gördük. İkinci etap DSİ tarafından yapıldı. Biz istiyoruz ki üçüncü etabı da yapılsın. Mevlana suyundan tutunda da İl Özel İdaresine kadar dersim bentlerini yapıp tamamlayalım. Bu tür doğa olaylarına hazır olmamız gerek. Aşırı sıcaklar falan. Dere ıslahının ikinci etabı şuanda yürüyor. İnşallah üçüncü etabını da yaparız.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER