SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

UCUZ ATLATTIK!

UCUZ ATLATTIK!
Bu haber 28 Haziran 2022 - 17:10 'de eklendi ve 414 views kez görüntülendi.

Batı Karadeniz bölgesi ve bazı illerde geçtiğimiz Cuma gününden itibaren aralıklı yağan sağanak yağışlar etkili olurken, bazı bölgelerde tahribata neden oldu.

Zonguldak merkez ve ilçelerde aralıklı yağan sağanak yağışlarla birlikte olası bir su taşkınlarına karşı Valilik ve belediyeler ile kurumlar her türlü önlemlerini alırken,  özellikle dere kenarlarına yapılan binalarda oturan vatandaşlar tahliye edildi.

VALİLİKTE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI  

Yağışların devam etmesi ile birlikte Zonguldak Vali Vekili Turgut Subaşı başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Alb. Cezmi Yalınkılıç, AFAD Şube Müdürlüğü, 112 Müdürlüğü, Gamer Müdürü ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda yoğun yağışla ilgili değerlendirme yapıldı.

Toplantıda il genelinde dere yataklarında bulunan ve ani sel riskine maruz kalabilecek konutların tahliyesi, dere kenarlarına araç park edilmemesi ile yoğun yağış nedeniyle can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik uygulama ve tedbirler yeniden gözden geçirilirken, dere kenarlarına araç park edilmemesi konusunda sürekli anonslar yapıldı.

Öte yandan; olası sel taşkınlarına karşı tüm kurumlar adeta teyakkuz haline getirilirken, yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa karşı önlemler üst seviyelere çıkartıldı.

5 gündür aralıklı yağan sağanak yağışlar nedeniyle Çaydamar’da bulunan yediemin otoparkındaki araçlar dereye sürüklenirken, bazı ev ve dükkanları su bastı.

SEL MAĞDURLARINA YARDIM YAPILACAK

Zonguldak Valiliği aşırı yağmurdan, selden etkilenen ve tahliye edilen vatandaşlar için hane başına 3 bin TL yardım desteği yapma kararı alındığı, sel ve yağmur mağdurlarına yardım talimatı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, telefonla arayarak yardım talimatı verdiklerini açıkladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER