SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

SARIOĞLU: BİZ BAYRAMA ÜZGÜN GİRDİK

SARIOĞLU: BİZ BAYRAMA ÜZGÜN GİRDİK
Bu haber 18 Temmuz 2022 - 16:58 'de eklendi ve 110 views kez görüntülendi.

Tüm İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Temmuz ayı başında açıklanan yüzde 42,35’lik zam ve emeklilerin diğer sorunları ile ilgili başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere diğer Bakan ve milletvekillerinden destek istedi.

Zonguldak’ta 165 bin emeklinin bulunduğunu hatırlatan Tüm İşçi Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu şunları söyledi.

 “Tüm İşçi Emeklileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak ve aynı zamanda Batı Karadeniz Bölge sorumlusuyum. 165 bin emekli var Zonguldak’ta. Bayram ikramiyesi değil, böyle bir ikramiye olmaz. Bu Bin TL verildiğinde Kurban Bin liraydı, şu anda kurban 5 bin lira ama bizim aldığımız bin lira. Çocuğa harçlık verir gibiydi yani. Onun için biz bayrama üzgün girdik.

Şu anda mesaimiz başladı, tüm emekliler telefon ediyor, bayramda bütün köyleri dolaştım emekli arkadaşların morali bozuk. Nedir o; TÜFE çıktı 42,35. 5 Bin TL alan da 42,35, 10 bin TL alan da 42,35 adaletsizlik devam ediyor, yanlış.

Aynı zamanda Türkiye’nin her tarafında yasalar uygulanırken, 65 yaş üstü emekliler Belediye Halk otobüslerinden yararlanırken ama Zonguldak’ta bir senedir Belediye Halk otobüslerinden 65 yaş üstü emekliler yararlanamıyor. Bu adaletsizliğe son verilmesi lazım. Türkiye’de yasalar ya bütün vilayetlerde uygulanıyor, Zonguldak’ta uygulanmıyor. Onun için biz Zonguldak’ta yaşayan emekliler olarak moralimiz bozuk. Bütün yetkilileri sağduyuya davet ediyorum. Herkes akli selim hareket etmek mecburiyetinde emeklinin artık sabrı kalmadı.

 Ne intibak yasamız çıktı, ne sağlıkta kesilen katkı payları asgari seviyeye indi, ne ikramiye verildi perişan bir durumdayız.

Parlamentoda görev yapan bütün milletvekillerimize, parti genel başkanlarına, Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum; 13 buçuk milyon emekliyiz, 13 buçuk milyon da aile bireylerimiz var. Bizi ciddiye almayanları, biz de ciddiye almayız diyorum. Kanun, hukuk, mevzuat neyse herkese eşit uygulanmalıdır diyorum”  dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER