SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

ERKMEN: FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR EDİLMEMELİ

ERKMEN: FINDIK ÜRETİCİSİ MAĞDUR EDİLMEMELİ
Bu haber 29 Temmuz 2022 - 18:05 'de eklendi ve 202 views kez görüntülendi.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen Türkiye’de son aylarda gübre başta olmak üzere birçok maliyetin arttığını belirterek fındık taban ücretinin en az 74 TL olması gerektiğini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO)nin fındık alımını yapmaması ve Fiskobirlik depolarını kiralayıp açması gerektiğini savunan Erkmen, İYİ Parti olarak 2022 yılı fındık fiyatının en az 74 TL olmasını talep ettiklerini ancak daha üst rakamların da verilebileceğini ifade etti.

Konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen şunları belirtti.

“1 KG KABUKLU FINDIK FİYATININ EN AZ 74 TL OLMASINI TALEP ETMEKTEYİZ”

“İlimizde fındık üreticiliği yapan ve taban fiyatının açıklanmasını bekleyen üreticilerimiz, açıklanacak fiyatla mağdur edilmemeyi beklemektedir. İYİ Parti Genel Başkanı olarak Sn. Meral Akşener geçen hafta bilindiği üzere Karadeniz gezisi sırasında fındık taban fiyatının yüksek enflasyon ve beraberinde gelen girdi maliyetlerindeki artışlar dikkate alınarak en az 74 TL olmasını ve dolara bağlı olarak da güncellenmesini belirtmiştir. Şöyle ki:

Geçen Yıl Bu Yıl

26 Azot Gübre 130 TL iken 400 TL

Şeker Gübre 140 TL iken 700 TL

Fındık Toplama Ücreti 100 TL iken 250 TL

Tırpan Masrafı 300 TL iken 600 TL olmuştur.

Bu tabloya baktığımızda zaten manzara bütün çıplaklığıyla karşımızda durmaktadır. Ayrıca

TMO, fındık alımını geciktirmemeli, aynı Fiskobirlik gibi depolarını kiralayıp açmalıdır. Ancak depoların genelde üreticinin uzağında olup, birde fiyat düşük olunca üretici fındığı TMO’yu beklemeden düşük fiyatla elden çıkartmakta, bu da üreticiyi mağdur etmektedir. Ayrıca eskiyen, yaşlanan bahçelerin gençleştirilmesi ve yenilenmesi için düşük maliyetli kredi üreticiye verilmelidir. Bir taraftan lojistik bu konular acilen çözülürken, açıklanacak 2022 yılı 1 kg kabuklu fındık fiyatının en az 74 TL olmasını İYİ Parti olarak talep etmekteyiz. Tabi ki daha üst rakam bizi ve üreticileri memnun eder.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER