SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

KARATAŞ GÜVEN TAZELEDİ

KARATAŞ GÜVEN TAZELEDİ
Bu haber 31 Temmuz 2022 - 17:54 'de eklendi ve 311 views kez görüntülendi.

Belediye İş Sendikası Zonguldak Şubesinin 12’inci olağan kongresinde mevcut Başkan Osman Karataş, yeniden güven tazeledi.

Kongreye;  Belediye İş Sendikası Basın Yayın Genel Sekreteri Kemal Çavuşoğlu, Belediye-İş sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ertuğrul Çınar, Karabük Şube Başkanı Tarık Düzyer, Bolu Şube başkanı İlhami Yurt, Belediye-İş Sendikası eski Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Eski Şube Başkanı Cavit Zülfikar’ın yanı sıra delegeler ile bazı sendika başkan ve yöneticileri de katıldı.

Emirgan Otel’de gerçekleştirilen kongrenin Divan Başkanlığı’nı Belediye İş Sendikası Basın Yayın Genel Sekreteri Kemal Çavuşoğlu yaptı.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından gerçekleştirilen kongrede konuşan Belediye-İş Sendikası eski Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, uzun yıllar sendikada şube ve genel merkezde görev yaptığını ve örgütlenmenin en önemli kaynağının birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.

KARATAŞ; ÜLKEMİZDEKİ İŞSİZLİĞİ VE YOKSULLUĞU DAHA DA ARATIRDI

Tek liste ile gidilen kongrede yeniden başkanlığa seçilen Osman Karataş yaptığı konuşmada;  “Gösterdiğiniz güvenden dolayı teşekkür ediyoruz. Listemizin içerisinde bulunan ve bizleri destekleyenlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte aynı şevkle ve aynı duyarlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Yönetim Kurulumuza 1 emekli olan arkadaşımızın yerine Devrek Belediyesinde çalışan bir arkadaşımızı ekledik. Tek liste bir liste oluşturduk. Tüm seçilmiş olan bütün arkadaşlara başarılar diliyorum.

İçinden geçtiğimiz dönemde dünyada ve bölgemizde, çalışma hayatımızda ve işkolumuzda olumsuzluklar yaşadık. Cocid-19 salgını, ekonomik krizlerin getirdiği durgunluk, iktidarın yıllardır üretime değil betona inşaata ve tüketime dayalı politikaları sorunlarımızı daha da derinleştirirken ülkemizdeki işsizliği ve yoksulluğu daha da aratırdı. Salgın ve uygulanan yanlış politikalar nedeniyle gelir eşitsizliğini, toplumsal adaletsizliği ve yoksulluğu daha da derinleştirdi.

Milli paramız Türk lirası rekor değer kaybetti, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle en büyük sorun geçim derdi ve işsizlik oldu. 2022’de iğneden ipliğe gelen zamlarda hayat pahalılığını daha da artırarak devam edeceğini bizlere gösterdi. Nitekim, TÜİK’in çakma enflasyonu bile Haziran’da yüzde 78,62’ye ulaştı.

Bu dönemde de iktidarın kıdem tazminatını fona devrederek sermayeye ucuz kaynak olarak verme çabası, emekçilerin kararlı duruyu sayesinde sonuçsuz kaldı. Bizler, emekçileri köleleştirmeyi hedefleyen düzenlemeleri, kıdem tazminatlarımızın yok edilmesi girişimlerini, dün de kabul etmedik yarın da kabul etmeyeceğiz.

Ülkemizi yönetenlerin yapması gereken, emekçileri güvencesiz çalışma koşullarına mahkum etmek, kıdem tazminatını yok etmek değil, iş güvencesini uluslararası standartlara uygun hale getirmek ve sosyal devlet anlayışını hayata geçirmek olmalıdır.” dedi.

“ÜLKEMİZ ÇALIŞANLARI, HALA ÖZGÜR İRADELERİ DIŞINDA İŞVERENLER TARAFINDAN SENDİKA DEĞİŞTİRMEYE ZORLANMAKTADIR”

Ülkemizdeki sendikal hak ve özgürlüklerde büyük eksikliklerin olduğunu vurgulayan Karataş; “Ülkemizde çalışma hayatı ve sendikal hareketin iç içe geçmiş bir çok sorunu var, ancak ben buruda önemli gördüğüm birkaç sorunun daha altını çizmek istiyorum.

Güçlü bir demokrasinin varlığı, güçlü sivil toplum örgütlerinin varlığı ile mümkündür. Ülkemizde temel hak ve özgürlükler alanında sendikal haklarda, grev ve toplu sözleşmeye ilişkin haklarda ne yazık ki büyük eksiklikler var. Ülkemiz çalışanları, hala özgür iradeleri dışında işverenler tarafından sendika değiştirmeye zorlanmaktadır. Ne yazık ki mevcut yasalar bu hukuk dışı uygulamalara engel olamamaktadır. Sendikal hakların tam olarak güvence altına alınmaması Türkiye’deki demokratikleşme sürecinin de tamamlanmadığının göstergesidir.

Sendikal örgütlenmenin güçlü olmadığı, toplu pazarlık haklarının kullanılmadığı her ülke, yoksulluk ve yolsuzluk ülkesi olmuştur.

“ÖZGÜR SÖZLEŞME ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALIDIR

Bugün ne yazık ki ülkemizde bir işçimizin sendikalı olabilmesi için sadece işçinin örgütlenme iradesi ve sendikanın çabası yeterli olmuyor. Bugün sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük engellerden biri yandaş sendikalar eliyle yapılan baskılar, yalanlar ve daha birçok sebep sayabiliriz.

Bu kongre vesilesiyle buradan hükümet yetkililerine seslenmek istiyorum. İşçilere verilen sözlerin tutularak tüm personel şirketleri ve taşeron işçileri eşit haklara ayrımsız, şartsız kadrolu olmalı, özgür sözleşme önündeki engeller kaldırılmalıdır.

İhale adından dolayı yıllardır asıl işverenin işini yaptıkları halde yüzde 70 engeline takılarak kadro alamayanlar, çalışma yaşı dolduğu için en verimli döneminde resen emekli edilenler, belediyeler ve kamu idarelerini ayırarak devlet ikramiyesinden mahrum kalanlar ve senelerdir mevsimlik işçi  adı altında yılın ancak yarısını çalışmasına izin verilenlerin (5 ay 29 gün çalıştırılanların) sorunlarının çözülmediği bu düzenlemelerin biri an önce gözden geçirilerek yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi iş kolumuzla  ilgili  en büyük talebimizdir ve bizler bu taleplerimizi her platformda dile getirmeye ve çözümü için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da mücadeleye devam edeceğimizi haykırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi’nde uzun yıllar görev yapan

Tuncay Uludağ ve Aytekin Müffetişoğlu’na plaket takdim edildi.

İŞTE BAŞKAN KARATAŞ’IN YÖNETİM KURULU;

Şube Başkanı: Osman Karataş

Başkan Yardımcısı: Hasan Aydın

Mali Sekreter: Recep Köksal, Yönetim kurulu üyeleri: İlyas Gazek ve Tuncay Ulupınar.

DENETLEME KURULU: Murat Kula, İsmet Bostancı, Serhat Kop

DİSİPLİN KURULU: Erkan Ateş, Erhan Kırkağaç, Haluk Boz

GENEL MERKEZ ÜST KURUL DELEGELERİ: Osman Karataş, Tuncay Uludağ, Recep Köksal, Tuncay Ulupınar, Aytekin Müfettişoğlu, Erkan Ateş Muhammed Çolakoğlu, Durmuş İris, Ümit Sivri, Tolga Bayrak, İlhan Köse, Rahşan Altıntaş, Eray Güngör, Emre İncekara, Derya Düzoğlu seçildi. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER