SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

YAYLA ORTAOKULU TTK YAYLA KONAĞI ARKASINA YAPILACAK

YAYLA ORTAOKULU TTK YAYLA KONAĞI ARKASINA YAPILACAK
Bu haber 03 Ekim 2022 - 16:30 'de eklendi ve 114 views kez görüntülendi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüşmesinin detayları paylaşırken yıkılma aşamasındaki Yayla Ortaokulu’nun yeni binasının mevcut konumun 200 metre mesafesindeki TTK’ya ait alana yapılacağını söyledi.

Mevcut Yayla Ortaokulu binasısının arazisi öğrenci velilerin ve hastaneye gelen hastaların dinlenme alanı olarak kullanılacağı açıklandı.

Yayla Ortaokulu binasının yerinin değiştirilmesi ile ilgili AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı: “Bundan kısa bir süre önce ilimiz geneli Milli Eğitim yatırımlarını yerinde görmek ve bir dizi açılış için şehrimize gelen, Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer’e arz ettiğimiz hususlar olmuştu. Sonrasında da kendileri Cumhurbaşkanımızla Amerika’ya gittiğinde dahi, sağ olsun görüştük ve arz ettiğimiz konuların takipçisi olduk.

Nihayet evvelki gün, Sn. Bakanımızla tekrar yaptığım görüşme sonucu, şehrimiz ve okulumuz için hayırlı olacağına inandığımız sonuca ulaştık.

Buna göre; Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığımızca yaptırılan bilimsel çalışmalar sonucu il genelinde bazı okulların yapılarının güçlendirilmesi, bazılarının da yıkımı noktasında kararlar alınmış, uygulamaya geçilmiştir. Bunların arasında bulunan Merkez Yayla Orta Okulumuzun da yıkım süreci işlemektedir.

Bu noktada okulun bulunduğu bölgede, araç ve yaya trafiğinin yoğunluğu, her Sabah ve Akşam vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntı bakımından, mevcut okulun bulunduğu yeri yeşil alana dönüştürüp, çevresindeki okulların Öğrenci, öğretmen ve velilerinin, ayrıca hastaneye gelen vatandaşlarımızın faydalanacağı dinlenme alanı olarak bırakarak, Yeni Yayla Orta Okulumuzu mevcut yerine 200 metre mesafedeki konumda bulunan, yaklaşık 5 dönüm olan Türkiye Taşkömürü kurumumuza ait Yayla Konağının hemen arkasındaki yeşillik içerisinde, çok daha geniş ve sakin bir alana yapılması uygun bulunmuştur.

Mevcut Yayla Ortaokulunun bulunduğu kavşağın, şehrimizin yüksek stres noktalarından biri olması ve bu durumun ortadan kaldırılması bakımından, vatandaşlarımıza ve okulumuza sağlayacağı konforu düşünerek aldığımız bu kararın Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu çalışmalarımız da bizlerden katkılarını esirgemeyen, başta Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer beyefendiye, Cumhurbaşkanlığı yüksek istişare kurulu Üyesi Sn. Köksal Toptan beyefendiye, Sn. Ak Parti Milletvekillerimize, Sn. Valimize, Sn. Belediye Başkanımıza, Sn. TTK Genel Müdürümüze ve Sn. Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum.

İnşallah bugün yapacağımız koordinasyon toplantısıyla sürecin işleyişine dönük Sn. Valimiz Mustafa Tutulmaz riyasetinde konunun paydaşlarıyla bir araya geleceğiz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER