SON DAKİKA

ZONGULDAK HABER HÜRDÜŞÜN GAZETESİ LOKMAN GÜL

BEKTAŞ: KOZLU’NUN TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK

BEKTAŞ: KOZLU’NUN TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK
Bu haber 04 Ekim 2022 - 16:08 'de eklendi ve 119 views kez görüntülendi.

Zonguldak’a bağlı Kozlu İlçe Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu’nun tarihini değiştirecek önemli yatırımlar yapacaklarını söyledi.

Kozlu Belediye’nin Eki ayı Meclis toplantısında gerçekleştirilen kamu yatırımları ve rutin çalışmalara ilave olarak 500 kişinin çalışacağı özel hastane, doğalgaz çalışmaları, doğalgaz, ulaşım ve spor salonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş Kozlu ilçesine kazandıracakları yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Ekim ayı Meclis toplantısında ilçede gerçekleşen kamu yatırımları ile Belediye Başkanlığınca gerçekleştirilen rutin çalışmalara ilave olarak Kozlu’nun tarihini değiştirecek özel hastane görüşmeleri hakkında Siz değerli Vatandaşlarımıza Paylaşmayı Borç Bilirim.

İlçemize en az 500 kişinin çalışacağı özel hastaneyi Kozlu’ya kazandırmak için görüşmelerimiz devam ediyor.

“Topbaşıspor’a yapacağımız spor tesislerinin çimi kaldı. Suni çim için spor bakanlığı ile randevumuz var. Bu tesisler topbaşı sporun tesisleri olacak.

İlçemiz Kapalı Spor Salonuna kavuşuyor. Ancak, Kapalı Spor Salonunun tribünsüz olarak yapılmasını kabul etmedim. Tribünsüz bir salonu, 28 okulun olduğu, binlerce üniversite öğrencisinin bulunduğu 50 bin nüfuslu ilçemiz adına kabul edemeyeceğimizi ifade ettim. Sonuçta 500 kişilik tribüne çıkarttık, proje değişikliği olması halinde 1000 kişilik olması için görüşmelerimiz devam ediyor.

Asfaltımız başlayacak. Çakmakkaya mevkiinden başlayıp topbaşı son durağa kadar giden bir üst yol var. Duyar camiinin arkasından giden yol var. Güney mahallesinin ana yolları, Taşbaca mahallesinin ana yolları var. Doğalgazdan kaynaklanan yol sıkıntıları giderilmiş olacak. Asfalt ile ilgili finans sıkıntımız yok. Çözümü sağladık.

Doğalgaza ulaşım oranımız nüfusa göre yüzde 96,7 ye çıktı. İhsaniye doğalgaz çalışmalarını Nisan ayında başlayıp Temmuz ayına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Doğalgaz çalışmaları büyük maliyet oluşturuyor. Bazen tek bir ev için o evi satsanız maliyeti karşılamayacak durumlar oluyor. Bu zor arazi koşullarında doğalgaz gelmesini başarmış olduk.

AVM olarak yapılan ancak aradan geçen uzun süre sonunda bina yapımı tamamlanan ancak her geçen gün virane haline gelen yerle ilgili görüşmeler yapıyoruz. Tamamen kendi girişimlerimizle bu alanı Kozlu’ya kazandırmak için çabalıyoruz. Konuyu önümüzdeki Meclise getireceğiz. Bu binayı belki de kamulaştıracağız. Oraya özel hastane yapılmasıyla ilgili çok ciddi görüşmelerimiz var. En kötü ihtimalle kamulaştırmaya kadar gideceğiz. Şu anda Zonguldak’ta özel hastaneye ihtiyaç var. Bu hastanenin ilçemizde olması da ilçemiz adına son derece fayda sağlayacaktır. Kozlu’da iyi bir özel hastane çok ciddi iş yapar ve Kozlu’nun tarihini değiştirecek.

Hastane konusunda geçen hafta yaklaşık 5-6 saat süren toplantı yaptık. İnşallah hayırlı olacak. Bu binayı özel hastane yaptığımızda en az 500 kişi çalışacak. İlçemizin kalitesine, ekonomisine, bölgedeki statüsüne çok önemli katkılar sağlar, tam anlamıyla Kozlu’nun tarihi değiştireceğiz.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER